آلودگی هوای تهران و
بوی بد تهران پایتختنشینان را در زمستان کلافه میکند. از بالای کوهها که نگاه میکنی تهران زیر لایهای از دود مدفون شده است. آیا راهکاری برای حل معضل آلودگی هوای تهران وجود دارد؟ دیگر کشورها برای مبارزه با
آلودگی هوا چه کاری انجام میدهند؟ آیا آنها
طرح آلودگی هوا دارند یا با آلوده شدن هوا، به فکر تعطیلی مدارس میافتند؟ با
اسمارتیز همراه باشید تا دربارهی راهکار دیگر کشورها برای
کنترل آلودگی هوا بیشتر آشنا شوید.
آلمان
زبان صنعت، زبان آلمانیست، پس در کشوری که صنعت را معنا میکند، کارخانههای آلوده کنندهی زیادی وجود دارند که هوا را به طرز وحشتناکی آلوده میکنند.
آلمان هشدارهایی نیز دربارهی آلودگی هوا از اتحادیه اروپا مبنی بر رعایت نکردن استانداردهای آلودگی هوا گرفته است. در سال 2017 حدود 70 شهر آلمان با آلودگی هوا دست و پنجه نرم میکردند و دقیقا چندین ساعت بعد از این آلودگی هوا، مراجعه به بیمارستانها افزایش یافت. در سال 2018 دولت طرحهای بیشتری برای مبارزه و کنترل آلودگی هوا ارائه داد که در نوع خود بسیار جالب بود.
خودرو هیبریدی شرکت BMW برای مقابله با آلودگی هوای آلمان
دولت آلمان راهکار دیوار خزهای را در اشتوتگارت آغاز کرد. این دیوارها که پر از خزهی چسبناک بودند، ذرات معلق هوا را به خود جذب میکردند و در برابر دیاکسید نیتروژن (N02) مقاوم بودند. راهکار دیگر دولت آلمان برای مقابله با آلودگی هوای شهرهایش حمایت از خودروسازان برای تولید ماشینهای هیبریدی و حمایت از خریداران ماشینهای هیبریدی بود.
البته دولت آلمان و صدراعظم آن آنجلا مرکل میدانند که خودروهای هیبریدی برای رفت و آمد نیاز به شارژ دارند، به همین دلیل افزایش جایگاههای شارژ خودروهای برقی و هیبریدی را در دستورکار خود قرار دادند تا دارندگان این ماشینها خیالشان راحت باشد و کسانی که میخواهند ماشین بنزینی خود را تعویض کنند دیگر بهانهای نداشته باشند.
مکزیک
به دلیل وجود فاضلاب ناکارآمد، گازهایی وارد هوای شهرهای
مکزیک میشود که به همین دلیل، شهری در مکزیک جزو بدبوترین شهرهای جهان است. البته آلودگی هوای مکزیک مانند آلودگی هوای تهران نیست اما راهکارهایی که آنها به کار بردند شاید در تهران هم عملی باشد. مکزیکوسیتی روزی آلودهترین شهر جهان بود که فقط یک ماه هوای مناسب داشت. بیماریهای ناشی از آلودگی هوا در مکزیکوسیتی بسیار بالا بود و مردم نگران سلامت خود بودند.
شرکت تسلا برای بهبود آلودگی مکزیکوسیتی دست به کار شده است
دولت مکزیک سریع وارد عمل شد و با انجام طرحی فوری، این شهر را از لیست آلودهترین درآورد. این تغییرات در شهر مکزیکو سیتی آرام آرام انجام شد و چندسال طول کشید اما در نهایت اثربخش و تاثیرگذار بود.
آنها خودروهای فرسوده را بهصورت مداوم با خودروهای نو تعویض کردند، سپس کارخانهها را به حومهی شهر بردند و حمل و نقل عمومی خود را به سرعت گسترش دادند. راهکارهای مبارزه با آلودگی هوا در مکزیک به خوبی اجرا شده و الان آنها هوای پاکتری دارند.
چین
گویی دولت
چین در کتابهای دکتر زوس زندگی میکنند. اگر انیمیشن لوراکس را دیده باشید، خواهید دید که شهردار شهر هوای تازه را به مردم میفروخت و پول روی پول میگذاشت، شاید فکر کنید این جریان در کتاب و انیمیشن لوراکس فقط میتواند اتفاق بیفتد، اما در چین یک چیز طبیعیست.
بطری هوای بستهبندی شده در کارتون لوراکس
تجار چین هوای کوههای آلپ را به مردم چین میفروختند، که استقبال چشمگیری نیز از این طرح شد. دولت چین، پرتاب مه و توپهای قطرات مایع به سمت ابرهارا نیز در دستور کار قرار داد تا ابرها بارور شوند و ببارند. دیگر اقدام چین، تعطیلی برخی کارخانههای آلودهکننده بود تا روشهای خلاقانهای را برای مهار آلودگی هوا ارائه داده باشند.
هند
هندیها به فراتر نشان دادن اتفاقات از آنچه که در جریان است معروف هستند، اما در مقابله با آلودگی هوا مانند فیلمهای بالیوودی از جلوههای ویژه استفاده نکردند و کمی با واقعیت روبه رو شدند. هندیها در سال 2014 تردد خودروهای دیزلی را ممنوع کردند و حمل و نقل عمومی را در کشور گسترش دادند.
گاهی مجبور شدند حمل و نقل عمومی را رایگان کنند. دیگر راهکار برای مقابله با آلودگی هوا استفاده از توپهای آبفشان بود که آب را در هوا پخش میکردند تا ذرات معلق را جذب کنند. این توپهای آبفشان گاهی باعث هرج و مرج هم میشد چون مردم
هند عاشق رقصهای دستهجمعی زیر آب هستند!! البته جملهی آخر فقط یک شوخی بود و شاید واقعیت نداشته باشد!
انگلیس
استفاده ار پسماندهای قهوه و تبدیل کردنش به یک سوخت گیاهی از راهکارهای
انگلیس برای مبارزه با آلودگی خوا شهر لندن بود. آنها روغن قهوه را آزمایشی در اتوبوسهایشان ریختند تا این اتوبوسها با سوخت گیاهی کار کنند.
برخی از اتوبوسهای لندن با سوخت گیاهی کار میکنند خودروهایی که قبل از سال 2009 تولید شدهاند و استانداردهای موجود را نداشتند برای ورود به شهر باید عوارض خودروی بیشتری میدادند تا راننده تنبیه شود و ماشین خود را تعویض کند.
گرد و خاک ایجاد شده از تخریب ساختمانهای قدیمی شهرهای انگلیس نیز از دیگر دلایل آلودگی هوای انگلیسیهاست که با سختگیری و نظارت دقیق بر ساخت و سازهای داخل شهر قرار است حل شود.
فیلیپین
ترک سیگار از راهکارهای فیلیپینیها برای کم کردن آلودگی هواست. البته فیلیپینیها دوچرخه و حمل و نقل عمومی را جایگزین ماشینهای دودزا کردهاند ولی هنوز راه زیادی مانده تا آلودگیهای فیلیپین از بین برود. دولت فیلیپین تمعهیداتی برای مقابله با آلودگی هوا برنامهریزی کرده است که همکاری همهجانبه مردم فیلیپینی را میطلبد.