طولانی‌ترین پل‌های جهان در کدام کشورها هستند و طولشان چقدر است؟

15 بهمن، 1398
12 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
پل‌ها نقش مهمی در معماری مدرن و توسعه شهرها دارند و جزو راه‌های ارتباطی پرکاربرد محسوب می‌شوند. پل‌ها این امکان را به ما می‌دهند تا مسیرهای سخت و صعب‌العبور را به راحتی پشت سر بگذاریم و سریع‌تر به مقصد برسیم. استفاده از پل‌ها برای عبور از دره‌ها و رودها به سالیان بسیار دور برمی‌گردد به‌طوری که پل گیرسو که به‌عنوان قدیمی‌ترین پل دنیا شناخته می‌شود، بیش از 4000 سال قدمت دارد. باتوجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از ابزارهای پیشرفته‌تر، امروزه شاهد ساخته‌شدن پل‌های عظیمی در سرتاسر جهان هستیم. اگر شما هم کنجکاو هستید که بدانید طولانی ترین پل های جهان کدامند و طولشان چقدر است، پس ادامه این مطلب اسمارتیز را از دست ندهید.
پل بزرگ دان‌یانگ کانشان (Danyang–Kunshan Grand Bridge)
پل دان‌یانگ کانشان طولانی‌ترین پل دنیاست که 164.8 کیلومتر طول دارد و از زمان شروع به کارش درسال 2011 نامش به عنوان طولانی ترین پل جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده‌است. این پل ریلی بخشی از خط قطار سریع‌السیر پکن – شانگهای است که شهر نانجینگ مرکز استان جیانگسو را به شهر شانگهای چین متصل می‌کند. کار ساخت این پل از سال 2006 آغاز شد و دولت چین با صرف 8.5 میلیارد دلار هزینه و به‌کارگیری بیش‌از 10000 نفر، توانستند این پل را در 4 سال کامل کنند. هم اکنون بیشتراز 80 میلیون نفر درسال به‌وسیله قطارهای سریع‌السیر از این پل عبور می‌کنند.
پل بزرگ دان‌یانگ کانشان
پل بزرگ دان‌یانگ کانشان با 164.8 کیلومتر طول، طولانی ترین پل جهان محسوب می‌شود.

پل چانگوا کائوسیونگ (Changhua–Kaohsiung Viaduct)
تا پیش از احداث پل دان‌یانگ کانشان، پل چانگوا کائوسیونگ با طول 157.3 کیلومتر عنوان طولانی‌ترین پل دنیا را یدک می‌کشید. این پل ریلی به‌عنوان بخشی از خط قطار سریع‌السیر تایوان در سال 2004 احداث شده‌است و تا سال 2012 بیش‌از 200 میلیون نفر از این پل عبور کرده‌اند. این پل به گونه‌ای طراحی شده‌است که در برابر زلزله کاملا مقاوم باشد و هنگام وقوع زمین‌لرزه قطار به راحتی می‌تواند روی پل توقف کند.
پل چانگوا کائوسیونگ
طولانی ترین پل های جهان؛ پل چانگوا کائوسیونگ دومین پل طولانی دنیاست.

پل بزرگ کانگ (Cangde Grand Bridge)
پل ریلی کانگ نیز با 115.9 کیلومتر طول، به‌عنوان بخشی از خط قطار تندرو پکن – شانگهای در سال 2010 به بهره‌برداری رسیده‌است. این پل حدود 3100 پایه دارد و در برابر زلزله کاملا مقاوم است.
پل بزرگ تیانجین (Tianjin Grand Bridge)
پل تیانجین با 113.7 کیلومتر طول در رده چهارم طولانی ترین پل های جهان قراردارد. این پل ریلی نیز در کشور چین قرار دارد و بخشی از خط ریلی تندرو پکن – شانگهای محسوب می‌شود که دو شهر لانگ‌فنگ و چینگ‌ژیان را به هم متصل می‌کند. کار ساخت این پل از سال 2006 آغاز و در سال 2010 به پایان رسید.
پل بزرگ وینان ویهه (Weinan Weihe Grand Bridge)
این پل بخشی از راه‌آهن سریع‌السیر Zhengzhou–Xi'an در چین است که 79.7 کیلومتر طول دارد. این پل برای مدت کوتاهی پس از احداثش در سال 2008 و تا پیش از احداث پل‌های مسیر پکن – شانگهای در سال 2010، عنوان طولانی‌ترین پل دنیا را در اختیار داشت. این پل شهرهای Zhengzhou و Xi'an را به‌یکدیگر متصل کرده و برای ساخت آن از 10000 کارگر، 2,300,000 متر مکعب بتن و 45000 تن فولاد استفاده شده‌است.
پل بزرگ وینان ویهه
طولانی ترین پل های جهان؛ پل وینان ویهه محل عبور قطارهای سریع‌السیر چین است که با سرعت بیش‌از 200 کیلومتر از آن عبور می‌کنند.

پل هنگ‌کنگ – ژوهای – ماکائو (Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge)
این پل به دلیل ماشین‌رو بودن و اتصال مهم‌ترین شهرهای دلتای رود مروارید یعنی هنگ‌کنگ، ژوهای و ماکائو، اهمیت زیادی دارد. ساخت این پل از سال 2009 آغاز شد و قراربود در سال 2016 به پایان برسد اما مشکلات فنی پیش آمده باعث شد این پل نهایتا در سال 2018 افتتاح شود. پل هنگ‌کنگ – ژوهای – ماکائو با طول 55 کیلومتر، طولانی‌ترین پل دریاگذر جهان به حساب می‌آید. مهندسان چینی برای عبور کشتی‌ها، قسمتی از پل به طول 7 کیلومتر را به صورت تونل زیرآبی ساختند و همین مورد باعث شد که این پل نتواند عنوان طولانی‌ترین پل ماشین‌رو دنیا را از آن خود کند.
این پل جزو شاهکارهای مهندسی دنیا شناخته می‌شود که در برابر زلزله‌هایی با بزرگی 8 ریشتر، طوفان و برخورد کشتی‌های غول‌پیکر کاملا مقاوم است. ساخت این پل برای چینی‌ها حدود 20 میلیارد دلار هزینه داشته و در ساخت آن از 400,000 تن فولاد استفاده شده که حدود 4.5 برابر میزان فولاد به‌کار رفته در پل گلدن‌گیت و 60 برابر فولاد به‌کار رفته در برج ایفل است. در مورد این پل و استحکام آن در ابتدا شایعاتی مطرح شده‌بود و حتی گفته می‌شد که نتایج تست‌های ایمنی تقلبی هستند اما مسئولان ساخت پل به شدت این موارد را رد کردند و انجام چندباره تست‌های دقیق ایمنی، استحکام و مقاومت بالای این پل را اثبات کردند.
پل هنگ‌کنگ – ژوهای – ماکائو
پل هنگ‌کنگ - ژوهای - ماکائو طولانی‌ترین پل ماشین‌رو جهان است.

از دیگر نکات جالب پل HZMB استفاده از دوربین‌های پیشرفته جهت کنترل خواب‌آلودگی رانندگان است به‌طوری که اگر راننده‌ای در طول مسیر بیشتراز 3 بار خمیازه بکشد، توسط دوربین شناسایی شده و متوقف می‌شود. همچنین دوربین‌ها و ابزار لازم جهت مقابله با حملات تروریستی نیز در طول مسیر تعبیه شده‌است.
پل بانگ‌نا (Bang Na Expressway)
ساخت پل بانگ‌نا تایلند در سال 1994 آغاز شد و از زمان احداثش در سال 2000 عنوان طولانی‌ترین پل دنیا از آن خود کرد اما پس از احداث پل چانگوا کائوسیونگ در سال 2004، این عنوان را از دست داد. این پل با طول 54 کیلومتر طولانی‌ترین پل ماشین‌رو جهان است. از نکات جالب این پل عوارضی‌های بزرگ دو طرف آن است که توسط سوئدی‌ها ساخته شده و هرکدام از آن‌ها 12 باجه دریافت عوارض دارند. در ساخت این پل از 1,800,000 متر مکعب بتن استفاده شده‌است و توسط مهندسان تایلندی و با کمک مهندسان و طراحان آمریکایی، آلمانی و فرانسوی ساخته شده‌است.
پل بزرگ پکن (Beijing Grand Bridge)
پل بزرگ پکن هم با طول بیش‌از 48 کیلومتر همانند اکثر پل‌های طولانی دنیا، بخشی از خط قطار تندرو پکن – شانگهای محسوب می‌شود که در سال 2010 افتتاح شده‌است.
پل میان‌گذر دریاچه پونچاترین (Lake Pontchartrain Causeway)
تمام پل‌هایی که تا اینجا معرفی شدند همگی در آسیا و به غیر از دومورد بقیه در چین قرارداشتند اما پل پونچاترین در لوئیزیانا آمریکا واقع شده‌است. این پل شهر متاری در جنوب دریاچه پونچاترین را به شهر ماندویل در شمال این دریاچه متصل می‌کند. دو پل مجزا که درکنار یکدیگر واقع شده‌اند، پل میان‌گذر دریاچه پونچاترین را تشکیل می‌دهند. اولین پل در سال 1956 و با طول 38.4 کیلومتر و پل دوم در سال 1969 احداث شده‌اند که طول پل دوم 15 متر بیشتر است. نام این پل از زمان ساختش تا سال 2011 در کتاب رکوردهای گینس به‌عنوان طولانی‌ترین پل دریاگذرا جهان ثبت شده بود.
پل میان‌گذر دریاچه پونچاترین
طولانی ترین پل های جهان؛ پل دریاچه پونچاترین، طولانی‌ترین پل در خارج از قاره آسیاست.

پل مترو ووهان (Wuhan Metro Bridge)
ووهان هفتمین شهر وسیع جهان و با جمعیت 11 میلیونی‌اش از پرجمعیت‌ترین شهرهای مرکزی چین است. شهر ووهان این روزها به علت شیوع ویروس کرونا در صدر اخبار قراردارد. شیوع این ویروس خطرناک باعث شد که دولت چین این شهر را قرنطینه کند. خط یک مترو شهر ووهان با طول حدود 38 متر، تماما برروی یک پل قراردارد. ساخت این خط مترو از سال 2004 آغاز شد و در نهایت در سال 2009 به بهره‌برداری رسید.
برچسب(ها)

برق مخابرات خوندم و عاشق تکنولوژی‌های روز هستم. اولین مطلبم رو زمانی که 16 سال داشتم برای هفته‌نامه دوچرخه نوشتم و از اون به بعد مدام در حال نوشتنم. علاقه زیادی به کتاب خوندن و دیدن فیلم و سریال دارم. اما چیزی برام جذاب‌تر از نوشتن نیست. سفر رفتن رو دوست دارم و در واقع کل زندگیم توی سفر بودم.

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 3.9 7 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
سعید اعظم واقفی
20 بهمن، 1398

با پیشکش شادباشهای فراوان..... نوشتار بسیار مفید و دلنشینی بود..... پاینده باشید....

پاسخ اسمارتیز :ممنون از لطف و اظهارنظر محبت‌آمیزتان. خوشحالیم که مورد پسند واقع شد