تاریخچه عوارض خروج از کشور
چرا باید عوارض خروج پرداخت کنیم؟ مردم همهی کشورها برای خروج از کشور عوارض پرداخت میکنند؟ این عوارض خروج از کشور را چگونه و کی پرداخت کنیم؟ آیا راهی هست که بتوان هزینهی عوارض را از هزینه سفر کم کرد؟
عوارض خروج از کشور در واقع به مبلغی گفته میشود که یک کشور از شهروندانی که میخواهند کشور را ترک کنند، میگیرد. کشورهایی مانند استرالیا، اتریش، کامبوج این عوارض را در قیمت بلیط لحاظ میکنند. برخی کشورها مانند چین هم عوارض فقط برای مسافران هوایی است. در کشور ما برای مسافران هوایی و زمینی این مبلغ گرفته میشود. در سالهای اولیه جنگ تحمیلی، به دلیل کمبود درآمد و منابع، تصمیم بر این شد که مسافران خارج از کشور، عوارض خروج از مرز بپردازند. عوارض خروج در آن دوره 5 هزار تومان بود و سپس با گذشت زمان، مبلغ آن بیشتر و بیشتر شد
کشورهایی که عوارض خروج دارند:
شیوه پرداخت عوارض خروج از کشور
برای پرداخت عوارض خروج ار کشور چند راه وجود دارد. اگر مسافر هوایی هستید میتوانید در فرودگاه عوارض خروج را بپردازید اما صفی طولانی انتظار شما را خواهد کشید. اگر زمینی سفر میکنید میتوانید در مرز عوارض را بپردازید. برای پرداخت اینترنتی عوارض خروج، میتوانید به سایت سداد بانک ملی بروید. "اپلیکیشن ایوا” هم راه دیگر پرداخت عوارض خروج از کشور از که با وصل شدن به سامانه سداد درگاه پرداخت امنی را برای شما به وجود میآورد تا با خیال راحت بدون صف ایستادن عوارض خروجتان را پرداخت کنید.
مبلغ عوارض خروج از کشور 99
در لایحه بودجه 99 اعلام شد عوارض خروج از کشور در سفر اول 264 هزار تومان، در سفر دوم 396 هزارتومان و در سفر سوم (و سفرهای بعد) 528 هزار تومان خواهد بود.
زائرین اربعین که از 14 شهریور 99 تا 2 آبان از مرزهای زمینی به عراق میروند، از پرداخت عوارض خروج از کشور کربلا معافاند.
عوارض خروج حج عمره و تمتع سال 99 هم 132 هزار تومان تعیین شد.
مبلغ عوارض خروج از کشور 98
مبلغ عوارض خروج از کشور 98، برای سفر اول 220 هزار تومان، برای سفر دوم 330 هزار تومان و برای سفر سوم (و سفرهای بعدی) 440 هزار تومان است.