برای کمپینگ به چه وسایلی نیاز دارم؟

13 آبان، 1398
13 آبان، 1398
مدت مطالعه :
اگر طرفدار سبک سفرهای ماجراجویانه هستید، حتما تا به حال هوس کمپ کردن در دل طبیعت هم به سرتان زده است. کمپینگ در طبیعت همانقدر که جذاب به نظر می‌رسد، پر از نکته و ترفندهایی است که باید قبل از شروع کمپینگ در مورد آن بدانید. تجهیزات مورد نیاز برای کمپینگ از مهم‌ترین ضروریات کمپینگ است که قصد داریم در این قسمت "آکادمی سفر" به صورت مفصل در مورد آن توضیح دهیم.
وسایل مورد نیاز در کمپینگ
حالا که تصمیم گرفته‌اید از سفرهای کلیشه‌ای فاصله بگیرید و کمپینگ را تجربه کنید، ابتدا باید بدانید ملزومات چنین سفرهایی چیست. همین ابتدای کار لازم است بگوییم اگر تمایل دارید کمپینگ را با تور تجربه کنید به تمام این وسایل نیاز پیدا نخواهید کرد، اما برای کسانی که می‌خواهند به صورت مستقل کمپ کنند دانستن لیست تجهیزات مورد نیاز چنین سفری اهمیت زیادی دارد.
تجهیزات سفر
این‌ها اساسی‌ترین لوازمی است که در کمپینگ به آن‌ها نیاز پیدا می‌کنید.
چادر:  چادر مسافرتی تقریبا اولین وسیله‌ای است که برای کمپینگ در ذهن ما نقش می‌بندد، چراکه وقتی میهمان طبیعت می‌شویم باید برای خود یک سرپناه تهیه کنیم. چادرهایی مناسب کمپینگ هستند که اصطلاحا دوپوش و عایق سرما و آب باشند. شاید تا یک سال گذشته با هزینه‌ای کمتر از 500 هزار تومان می‌توانستید یک چادر مناسب تهیه کنید، اما با نوسانات ارزی اخیر باید بودجه‌ی بیشتری برای آن کنار بگذارید. آنچه در انتخاب چادر مسافرتی اهمیت دارد، سبک بودن آن است تا در پیمایش‌های طولانی حمل آن برایتان دشوار نباشد.

“اگر برای اولین بار است که می‌خواهید به کمپ بروید، قبل از سفر، آن را در خانه برپا و جمع کنید تا با کارکرد آن آشنا شوید.”


اگر نمی‌دانید چه چادری برای سفر شما مناسب است به مطلب راهنمای خرید چادر مسافرتی سر بزنید.

کیسه خواب: نمی‌شود به کمپ در طبیعت فکر کرد، اما به کیسه خواب نه! داشتن کیسه خواب برای داشتن خواب راحت در چادر به شما کمک زیادی خواهد کرد. کیسه خواب‌ها انواع مختلفی دارند، کیسه خواب الیافی و کیسه خواب پَر دو کیسه خواب مطرح هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. آنچه در انتخاب کیسه خواب اهمیت دارد، توجه به درجه‌ی تحمل دمایی آن است. بعضی کیسه خواب‌ها مناسب تابستان و بعضی مناسب زمستان هستند، بعضی کیسه خواب‌ها هم اصطلاحا سه فصل نامیده می‌شوند و دامنه‌ی تحمل دمایی گسترده‌ای دارند. بنابراین باید ببینید بیشتر در کدام فصل به سفر می‌روید و دمای مقصد شما چقدر است تا کیسه خواب متناسب با آن را بتوانید تهیه کنید.
اگر تا به حال کیسه‌خواب نداشته‌اید، حتما مطلب راهنمای خرید کیسه خواب را مطالعه کنید.

زیرانداز کیسه خواب: برای محافظت از سرما و همچنین جلوگیری از ورود آسیب به کیسه خواب حتما باید از زیرانداز استفاده کنید. زیرانداز کیسه خواب شبیه مت یوگاست و انواع مختلفی دارد. بهتر است این زیرانداز ضدآب، سبک و خوش‌بار باشد تا در حمل‌ونقل آن با مشکلی مواجه نشوید.
تجهیزات کمپینگ
شاید در نگاه اول تهیه کردن لوازم کمپینگ سخت باشد، اما نگران نباشید چون می‌توانید بعضی از آن‌ها را قرض بگیرید.
کفش: انتخاب کفش مناسب بستگی به مقصدی دارد که می‌خواهید در آن کمپ کنید. اگر به مقاصد جنگلی می‌روید، بهتر است از کفش‌های مخصوص طبیعت‌گردی استفاده کنید. این کفش‌ها کفی محکمی دارند و لغزنده نیستند. علاوه بر این بهتر است است کفش‌ها ساق‌دار باشند تا از مچ پای شما در برابر خیس شدن و سرما محافظت کنند. در سایر مقصدها می‌توانید از یک کتانی شهری راحت استفاده کنید تا در پیاده‌روی اذیت نشوید.
کفش از لوازم کمپیمگ است که انتخاب آن، نکات ریز و درشت زیادی دارد، پس به مطلب راهنمای انتخاب کفش مناسب سفر بروید و با دید بهتری اقدام به خرید کفش کنید.

کوله پشتی: سفر کمپینگ با کوله‌پشتی مسافرتی گره خورده است و هیچ وسیله‌ی دیگری متناسب این نوع سفر نخواهد بود. انتخاب کوله‌پشتی مناسب کمپینگ به طول سفر شما بستگی دارد، بنابراین اگر قصد کمپ یک روزه دارید یک کوله‌ی 15-40 لیتری کافی خواهد بود. اگر می‌خواهید دو تا سه روز در طبیعت بمانید، کوله‌های 40 تا 60 لیتری مناسب است و برای سفرهایی بیش از این باید به کوله‌های 65 لیتری و بالاتر فکر کنید. نکته‌ی بسیار مهم استفاده از کوله‌های مسافرتی استاندارد است تا در پیمایش خسته نشوید و فشار بیش از حد به کمر و شانه‌های‌تان وارد نشود. برای شناخت انواع کوله‌ها مطلب راهنمای انتخاب کوله‌پشتی مناسب سفر را مطالعه کنید.

صندلی مخصوص سفر: اگرچه این نوع صندلی‌ها تاشو هستند اما اضافه کردن آن به لوازم کمپینگ کاملا سلیقه‌ای است و بستگی به شما دارد.

ننو یا هموک: بعضی افراد دوست دارند وقتی به طبیعت می‌روند، زیر نور آفتاب یا لابه‌لای درختان دراز بکشند و برای این منظور چه چیزی بهتر از ننو یا هموک می‌تواند باشد؟ ننوها در اندازه‌، رنگ و ابعاد متفاوتی در بازار عرضه می‌شود و از لوازم کمپینگ هستند که حتی می‌توان آن‌ها را آنلاین سفارش داد.

زیرانداز: در سفرهای کمپینگی معمولا به یک زیرانداز سفری نیاز پیدا می‌کنید تا در مواقعی که خارج از چادر هستید، بتوانید به راحتی روی زمین بنشینید. هرچند جنس این زیرانداز به فصل سفرتان بستگی دارد، اما ترجیحا از زیراندازهای ضدآب، سبک و کم‌حجم استفاده کنید.

پلاستیک زباله: اگر به طبیعت علاقه دارید، نباید رد پایی از خود در آن به جا بگذارید. بنابراین سعی کنید در وهله اول زباله‌های کمتری تولید کنید و از طرف دیگر زباله‌های تولیده شده را داخل کیسه زباله بگذارید و با خودتان برگردانید تا طبیعت آلوده نشود.
در سفرهای کمپینگ چه بپوشیم؟
سفرهای کمپینگ ماهیت ماجراجویانه‌ دارند و باید در انتخاب لباس هوشمندانه رفتار کنید. از آنجا که در این نوع سفرها باید در طبیعت باشید و طبیعت غیرقابل پیش‌بینی است، بهتر است از لباس‌های مخصوص طبیعت‌گردی استفاده کنید. به طور کلی در این نوع سفرها باید لباس‌های راحت و در عین حال پرکاربردی بپوشید که نگران کثیف شدن یا آسیب دیدنشان هم نباشید. برای ماندن در طبیعت همیشه به خاطر داشته باشید که از هر لباس دو تا بردارید تا در صورت کثیف یا خیس شدن بتوانید دیگری را بپوشید. نکته‌ی دیگر چک کردن آب‌وهوای مقصد و انتخاب لباس متناسب با آن است؛ اگر احتمال باران می‌دهید حتما پانچو و بارانی با خود به همراه ببرید. اگر دمای مقصد نوسان دارد یا مطمئن هستید که شب‌های سردی پیش رو دارید، حتما لباس گرم همراه داشته باشید. ترفند دیگری که در فصل‌های سرد می‌تواند کمک کننده باشد، پوشیدن لباس به صورت لایه‌لایه است که به حفظ دمای بدنتان کمک بزرگی می‌کند و هر زمان که احساس گرما کنید می‌توانید لباس‌ها را به راحتی کم‌ و زیاد کنید.
برای آشپزی کمپینگ چه لوازمی با خود ببریم؟
اجاق خوراک پزی: چه در طبیعت آتش روشن کنید چه نه، بهتر است یک اجاق گاز سفری همراه خود ببرید. برای تهیه‌ی وعده‌های غذایی در سفر می‌توانید مواد اولیه سبک و غیرفاسدشدنی را با خود به همراه ببرید و بعضی وعده‌ها را روی اجاق درست کنید. علاوه بر غذا، می‌توانید روی این گاز کتری قرار دهید و از نوشیدن یک چای تازه دم در طبیعت لذت ببرید.
ست ظرف سفری
اگرچه این ست‌ها حمل‌ونقل آسانی دارند، اما جزو لوازم کمپینگ هستند که مجبور نیستید حتما آن‌ها را بخرید. قابلمه کهنه‌های خانه را دریابید!
ست قابلمه، کتری، ماهیتابه: تهیه کردن این موارد الزامی نیست و حتی می‌توانید از دوست‌های سفری خود آن‌ها را قرض بگیرید، اما برای کمپینگ‌های بیش از یک روز به آن‌ها نیاز پیدا خواهید کرد. قبل از نوسانات ارزی این سِت را می‌توانستید با قیمتی حدود 100 هزار تومان تهیه کنید، اما در حال حاضر قیمت این ست‌ها از 300 هزار تومان شروع می‌شود. از ما می‌شنوید خودتان را درگیر این ست‌ها نکنید و از قابلمه‌های کوچک و کارکرده‌ای که در خانه‌ی همه‌ی‌مان پیدا می‌شود استفاده کنید.

فلاسک: اگر اهل نوشیدن چایی و قهوه یا حتی دمنوش هستید، حتما فلاسک سفری‌تان را هم همراه خود ببرید.

قاشق، چنگال، کارد، لیوان: بهتر است از ست‌های مسافرتی و تاشو استفاده کنید تا هم حجم کمتری اشغال کند و هم کارایی بیشتری داشته باشد. فکر استفاده از قاشق، چنگال، لیوان و حتی سفره‌ی پلاستیکی را از سر بیرون کنید، چرا که با این کار به محیط زیست آسیب زیادی وارد می‌شود و با نَفس سفر شما در تعارض است.

چاقوی چند کاره: از مزیت چاقوهای چندکاره‌ سفری هر چقدر بگوییم، کم گفتیم. در واقع این چاقوها مصداق بارز ضرب‌المثل قدیمی یک تیر و چند نشان است، پس حتما یکی از آن‌ها را در وسایل کمپینگ‌تان جا بدهید.

تصفیه کننده آب: در کمپینگ و به ویژه کمپینگ‌های چند روزه، تهیه‌ی آب به نوعی دغدغه محسوب می‌شود، هر چند مهارت جیره‌بندی و استفاده از آب مخصوصا در کمپینگ آموختنی است. علاوه بر مقدار آبی که با خود به همراه می‌برید، اگر جایی که برای کمپ انتخاب کرده‌اید به رودخانه نزدیک بود می‌توانید از قمقمه‌ها و قرص‌های مخصوص تصفیه‌کننده آب استفاده کنید.

فندک، کبریت یا ژل آتش‌زنه: اگر با اصول روشن کردن آتش در طبیعت آشنا هستید، همراه بردن فندک، کبریت یا ژل آتش‌زنه را نباید فراموش کنید. اگر دوست دارید نحوه‌ی روشن کردن آتش در طبیعت را بیاموزید، این مطلب را از دست ندهید: چگونه در کمپینگ آتش روشن کنیم؟
چه غذاهایی در کمپینگ بخوریم؟
نوع و مقدار غذایی که همراه خود به کمپینگ می‌برید، ربط مستقیمی به طول سفر و مکان کمپ شما دارد. ترجیحا سعی کنید لبنیات و گوشت را برای وعده‌های غذایی کمپینگ انتخاب نکنید. اگر خیلی به گوشت علاقه دارید ترجیحا آن را برای وعده‌ی اول انتخاب کنید و با قرار دادن آن در کلمن یا یخدان سفری نگران فاسد شدنش نباشید. غذاهای کنسروی، بیسکوییت و نان هم مواد غذایی مناسبی برای کمپینگ هستند. از معجزه‌ی آجیل و شکلات هم در این نوع سفرها نباید غافل شد.
غذاهای مناسب کمپینگ
غذاهای سبک، مقوی و خوشرنگ، وسوسه کننده نیست؟
همانطور که خودتان هم می‌دانید، آب از ضروریات این نوع سفرهاست و حتما باید آب آشامیدنی همراه خود داشته باشید. اگر جایی که کمپ می‌کنید رودخانه دارد، حتما از قرص‌های تصفیه‌کننده آب استفاده کنید. علاه بر همه‌ی این‌ها، باید مهارت مدیریت کردن آب در چنین شرایطی را بیاموزید، چرا که آبی که می‌توانید با خود ببرید محدود است و نمی‌توانید برای کارهای غیرضروری آن را هدر دهید.

“در مورد غذاهای کمپینگ همواره به یاد داشته باشید که غذای بیش از اندازه مصرفتان با خود نبرید، چرا که موجب جلب توجه حیوانات به محل کمپ شما می‌شود”

چه لوازم بهداشتی با خود ببریم؟
سفرهای کمپینگ با طبیعت گره خورده است و باید از قبل برای ماندن در فضای طبیعت آماده باشید. در کشورهای خارجی کمپ سایت‌هایی وجود دارد که با امکانات اولیه و ضروری خیال کمپ‌کنندگان را تا حدی راحت می‌کند. اما در همان کشورها هم کمپ کردن در دل طبیعت بکر اتفاق می‌افتد و نیاز است که برای رعایت بهداشت اولیه در کمپینگ، از وسایلی که نیاز می‌شود لیستی داشته باشید.
همراه داشتن جعبه کمک‌های اولیه و آشنایی با اصول ابتدایی خودامدادی بسیار کمک‌کننده خواهد بود. کرم ضدآفتاب برای محافظت پوست‌تان از سوختگی، چسب زخم، ژل ضدعفونی‌کننده‌ی دست، پماد دفع حشرات، پماد ضد خارش از دیگر لوازم بهداشتی مورد نیاز در کمپینگ است.

“برای شستشوی ظروف یا دست تا جایی که امکان دارد از شوینده‌های شیمیایی استفاده نکنید و اگر هم استفاده کردید مراقب باشید آب رودخانه یا دریا را آلوده نکنید.”


چه لوازم الکترونیکی در کمپینگ به درد من می‌خورد؟
هرچند هدف کمپینگ دوری از زندگی شهری است، اما برای بعضی افراد دوری از تلفن همراه سخت خواهد بود. پس در سفرهای کمپینگ شارژر، پاور بانک و یا باتری اضافه را فراموش نکنید. اگر اهل عکاسی هستید حتما چند باتری‌ اضافه برای دوربین‌تان همراه خود داشته باشید.
هدلامپ‌ها از جمله وسایلی هستند که در تاریکی کمک زیادی به شما خواهند کرد. هدلامپ‌ها به این دلیل که دور سر بسته می‌شوند، دست‌وپا گیر نیستند و همزمان می‌توانید با استفاده از روشنایی آن به کارهای‌تان هم برسید.

امیدواریم این مطلب به شما کمک کند تا کمپینگ راحت‌تری داشته باشید و بهینه‌ترین لوازم کمپیمنگ را همراه خود ببرید. اگر تجربه‌ی کمپینگ دارید و یا فکر می‌کنید تجهیزات دیگری در این نوع سفرها به کار می‌آید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و دیگر مخاطبان اسمارتیز در میان بگذارید.

نویسندگی و عکاسی پنجره‌هایی هستن که من رو به جهان بیرون وصل می‌کنن. علاقه به طبیعت باعث شد به سمت فعالیت‌های محیط‌زیستی برم و در ادامه به سفر علاقه‌مند بشم. سفر برای من فرصت کشفه و کمکم کرده ابعاد جدیدی از خودم رو بشناسم. کتاب، فیلم و پادکست هم اجزای جدانشدنی زندگی من هستن.

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 4.3 107 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
محمد
9 آذر، 1398

مطالب مفید مختصر ممنون

پاسخ اسمارتیز :خیلی ممنونم :) آره واقعا مطلب به درد بخوریه