هر کسی که میخواهد به سفر خارجی برود، هزینههای خود را برآورد میکند و برنامهریزی خوبی برای هزینهها دارد. هزینههای غذا، سکونت، حمل و نقل،
عوارض خروج از کشور و ... اما از این به بعد باید مالیات سفر خارجی را نیز باید در هزینههای سفر خود بیاوریم. دریافت
مالیات خروج از کشور که در سهشنبه 1 بهمن 1398 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، موج جدیدی از بحثها را به راه انداخت. با
اسمارتیز همراه باشید تا بیشتر درباره دریافت مالیات خروج از کشور بدانید.
شاید اینها را هم بپسندید!
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه 1 بهمن 1398 در جلسه خود قانون جدیدی را تصویب کردند که طی آن سازمان مالیاتی وظف است به ازای هر ایرانی که از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از کشور خارج شوند، مالیاتی را دریافت کنند و به حساب خزانهداری کل کشور انتقال دهند.
بدین ترتیب امروز در مجلس ماده 33 لایحه مالیات بر ارزش افزوده تصویب شد. البته هنوز مبلغ مالیات بر ارزش افزوده سفر مشخص نیست و در قوانین بودجه سنواتی محاسبه و تکمیل میشود. البته همه شامل این قانون نمیشوند و استثناهایی در این قانون وجود دارد.
مجلس شورای اسلامی 1 بهمن قانون مالیات خروج از کشور را تصویب کرد
مسافران ایرانی که میخواهند از کشور خارج شوند و جزو تبصره 1 هستند از پرداخت مالیات سفر معاف هستند. گروههایی که شامل تبصره 1 میشوند شامل دارندگان پاسپورتهای سیاسی و خدمت، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور (دارندگان اجازه خروج دانشجویی)، بیمارانی که مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور دارند، جانبازانی که برای درمان به دیگر کشورها میروند و دارندگان پروانه گذر مرزی و مرزنشینان هستند. مسافرانی که برای شرکت در مراسم باشکوه پیادهروی اربعین از کشور خارج و به کشور عراق میروند نیز از دادن مالیات خروج از کشور معاف هستند و نیازی به پرداخت مالیات سفر خارجی ندارند.
همچنین ایرانیان خارج از کشور که کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارند از این مالیات معاف هستند.
در تبصره 2 این ماده آمده است افرادی که ساکن دائم یا موقت مناطق آزاد تجاری- صنعتی هستند که فقط از مبدأ مناطق آزاد تجاری- صنعتی به خارج از کشور سفر میکنند، مشمول عوارض خروج از کشور موضوع قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی و آئیننامههای اجرایی آن خواهند شد.
در تبصره 3 این ماده نیروی انتظامی موظف است طبق روشهایی که بعدا از طرف سازمان مالیاتی اعلام میشوند، از خروج افرادی که مالیات سفر خود را ندادهاند جلوگیری کنند.
5 درصد عوارض از حمل و نقل برون شهری
در ماده 34 لایحه نیز آمده است کسانی که در معاملات حملونقل برون شهری و فروش بلیط با وسیلههای نقلیه زمینی و دریایی هستند، باید 5 درصد عوارض شهرداری از مسافران را بر روی بلیطهای خود حساب کنند. این افراد باید مبالغ عوارض شهرداری از مسافران را تا 15 هر ماه به حساب شهرداری مبدا سفر واریز شوند. اگر پرداخت مبالغ با تاخیر صورت بگیرد شامل جریمه 2 درصدی خواهد بود.
بهروزرسانی 2 بهمن
به گفته سید فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مالیات خروج از کشور همان عوارض خروج است. موسوی
در توییتر خود نوشت: «مالیات خروج از کشور پایه جدید مالیاتی نیست، همان عوارض خروجی است که قبلا تعریف شده. چون عوارض باید به شهرداریها پرداخت شود، صرفا نام آن به مالیات تغییر کرد تا منابع به خزانه کشور واریز شود. همچنین برخی معافیتهای ضروری که در قوانین به صورت پراکنده تعریف شده، در این قانون مجتمع شد.»