• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

قلعه الموت

26 آذر، 1398
21 آبان، 1398
مدت مطالعه :
کمتر کسی است که اسم قلعه الموت رو نشنیده باشد. بالاخره در کتاب خداوند الموت یا بازی کامپیوتری «فرقه حشاشین» حتما اسمی از قلعه‌ی الموت یا حسن صباح را شنیده‌اید. سفر به قلعه الموت شما را با منظره‌های نفس‌گیر و بی‌نظیری از بالای قلعه به عظمت کوه‌های اطراف‌ مهمان می‌کند. جایی که حس می‌کنید پا جای پای حسن صباح گذاشته‌اید. پس بهترین کفش‌های کوهنوردی خود را حاضر کنید، کوله‌تان را جمع کنید و به دیدن قلعه بروید.
بهترین زمان دیدن قلعه الموت
اگر کوهنورد ماجراجویی هستید پس زمستان را برای برای سفر به قلعه الموت انتخاب کنید. چون که مسیر قلعه الموت در این زمان سرد، برفی و با منظره‌ای شگفت‌انگیز است که مخصوص گردشگران ماجراجوست. با این حال اگر کوهنورد نیستید و فقط قصد پیمایش دارید، تابستان و بهار را انتخاب کنید.
زمستان قلعه الموت
قلعه الموت در زمستان | عکس: علیرضا جواهری

این منطقه در تابستان از آب و هوای معتدل و نسبتا خنکی برخوردار و مسافران بیشتری نسبت به زمستان دارد. در فصل بهار هم، دشت‌ها و تپه‌ها آن‌قدر سبز و زیبا هستند که خستگی مسیر طولانی صعود فراموش‌تان می‌شود.

راه دسترسی به قلعه الموت
 قلعه الموت در فاصله‌ 4 ساعتی از تهران و 2 ساعت و 40 دقیقه از قزوین قرار دارد و برای رسیدن به قلعه باید از کوه بالا بروید. یعنی شما باید یک روز کامل را به بازدید از قلعه الموت اختصاص دهید و جاذبه‌ی دیگری را نمی‌توانید در شهر قزوین ببینید.
مسیر قلعه الموت
راه دسترسی به قلعه | عکس: Alen Ištoković

آدرس: استان قزوین، شهر قزوین، 30 کیلومتری شهرستان معلم کلایه، به فاصله 8 کیلومتری از دوراهی آتان - گازرخان
مسیر دسترسی: هنگامی که به شهر قزوین رسیدید به سمت شمال شهر و خیابان بوعلی سینا بروید. در چهارراه نظام وفا به سمت راست و به داخل خیابان سعدی و فرعی جنوبی بپیچید. 1 کیلومتر جلوتر در خودپرداز بانک مهر اقتصاد اندکی به سمت راست به سوی خیابان فلسطین بروید. در بیمه پارسیان قزوین اندکی به سمت راست به سوی فلسطین بپیچید. 350 متر جلوتر در پل عمران به سمت چپ بپیچید تا به بلوار میرعماد برسید. 550 متر جلوتر، در میدان از اولین خروجی به طرف بلوار شهید بهشتی بروید و به بلوار بپیوندید. از سمت چپ حرکت کنید و به سمت پل قدس ادامه دهید. 1 کیلومتر جلوتر به کمربندی خاور بپیوندید. 400 متر جلوتر به طرف بلوار آیت الله خامنه‌ای بروید. 2 کیلومتر جلوتر در میدان از سومین خروجی به طرف جاده الموت بروید. برای ماندن در جاده الموت در جهت مستقیم به راهتان ادامه دهید. 28 کیلومتر جلوتر به سوی بلوار شهدا ادامه دهید. در میدان، از اولین خروجی به طرف خیابان اصلی بروید و از هتل عقاب در سمت راست عبور کنید. 1.5 کیلومتر جلوتر در دانشگاه الموت، به سوی جاده الموت ادامه دهید. 13 کیلومتر جلوتر به سمت چپ بپیچید و به سوی جاده قلعه الموت ادامه دهید. 7 کیلومتر جلوتر به قلعه الموت می‌رسید. فاصله شهر قزوین تا قلعه الموت 108 کیلومتر است پس حواس‌تان به باک بنزین خود باشد. اگر با خودروی شخصی می‌روید نگران جای پارکینگ نباشید چون مجموعه پارکینگ دارد اما در غیر این صورت در سطح شهر قزوین می‌توانید تاکسی‌های دربست را برای قلعه الموت پیدا کنید. در ترمینال اتوبوسرانی قزوین هم این تاکسی‌ها هستند.

هزینه بلیط و ساعات دسترسی
هزینه بلیط برای گردشگران ایرانی: 2500 تومان
هزینه برای گردشگران خارجی: 15000 تومان
ساعات دسترسی: در پاییز و زمستان (18-9) ، در تابستان و بهار (19-9)
تعطیلات سالانه: رحلت پیامبر، 21 رمضان، رحلت امام، تاسوعا، عاشورا
راهنمای محلی: آقای محمدی مسئول قلعه الموت
دانستنی‌هایی قبل از دیدن قلعه الموت
 قلعه الموت ابتدا در زمان مادها در ارتفاع حدودا 2500 متری به گونهای که فقط یک ورودی قابل عبور داشته باشد ساخته شد. بنابراین مسیر طوری بود که مهاجمین را اطراف صخره می‌پیچاند و فتح را دشوار می‌ساخت.
در سال 1090 هجری قمری مردی به نام حسن صباح توانست قلعه را فتح کند. حسن یک مسلمان شیعه بود که مورد آزار و اذیت رهبر حاکم منطقه روبه‌رو بود. حسن صباح و حامیانش در دره‌های الموت پنهان شدند و نقشهای ریختند که به کمک آن توانستند بدون ریختن یک قطره خون قلعه را تصرف کنند. نقل کرده‌اند که حسن حتی هزینه خرید قلعه را به حاکم برانداز شده پرداخت کرد.
نقاشی قلعه الموت
تسخیر دژ الموت توسط مغول‌ها، نقاشی در کتاب جامع‌التواریخ

حسن صباح و یارانش آبیاری قلعه را بهروز و سیستم دفاعی آن را تقویت کردند. برجسته‌ترین کاری که انجام دادند ایجاد کتابخانه‌ای نفیس و مملو از کتاب‌های ادبیات، نجوم، ریاضیات، فلسفه و کیمیاگری بود. حسن با استفاده از قلعه‌های پراکنده دیگر در کوه‌های دور افتاده و دره‌ها به‌عنوان پایگاه، دولت خود را ایجاد کرد. او و یارانش، مخفیگاه‌های استراتژیک خود را تقویت کردند و به قاتلانی حرفه‌ای تبدیل شدند که کارشان کشتن افراد عالی‌رتبه سلجوقی بود.
قدرت حسن صباح از الموت هم فراتر رفت تا جایی که با دشمنان خارجی مثل صلیبیون هم مقابله می‌کردند.
"قلعه الموت غیر قابل تسخیر بود و بالاخره در سال 656 ه.ق هلاکوخان مغول توانست اینجا را فتح کند. وقتی وارد قلعه شد، کتابخانه‌ی پربار قلعه را سوزاند و از اینجا برای زندانی کردن مخالفانش استفاده کرد. "
" اسم حسن صباح حتی به گوش مارکوپولو هم رسید. او در یکی از داستان‌های سفرش از پیرمرد کوهستان اسم می‌برد که لقب حسن صباح بود. "

راهنمای بازدید از قلعه الموت
 این بنای دیدنی، مو به تن بازدیدکنندگان سیخ می‌کند. بعد از چند ساعت رانندگی از طریق کوهستان به نزدیکی روستای گازرخان می‌رسید. قدم زدن تا الموت ممکن است برای همه آسان نباشد. اما منظره‌های قلعه فوق‌العاده هستند. بهترین کفش کوهنوردی را همراه خود ببرید اما اگر پادرد دارید صعود به قلعه ممکن است بسیار طاقت‌فرسا باشد.
باقی مانده قلعه الموت
باقی‌مانده دژ الموت | عکس: علیرضا جواهری


باستان‌شناسان تا حدودی قلعه را بازسازی کردند. برای همین تابلوهای توضیحاتی به دو زبان انگلیسی و فارسی در محوطه هست که می‌توانید با تاریخچه قلعه آشنا شوید. به جز تخریب‌هایی که در دوره‌ی هلاکو به قلعه وارد شد، حفاری‌های نادرستی هم برای پیدا کردن گنج در دوره‌ی قاجار اتفاق افتاد که هنوز هم اثرات‌شان را می‌بینید.
برای آشنایی با دیدنی های قزوین، مطلب «جاهای دیدنی قزوین» را بخوانید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

سپهر هستم. فعلا لیسانس مهندسی برق – قدرت دارم و چون عاشق طبیعت هستم، عشقو با رشته ترکیب کردمو تمرکز کردم روی موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر و کمک می‌کنم تا از نابودی خونه‌ی اصلیم، کرهزمین، جلوگیری بشه. سه سال پیش شروع کردم به هیچهایک و ایران‌گردی و در هر سفر چالش‌های جدیدی می‌گذرونم و خودمو دنیای اطرافمو بهتر می‌شناسم. بزرگترین آرزوم اینه همه کشورها رو بگردم و یه روزم برم مریخ! ^_^

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 4.4 46 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
کورش
9 خرداد، 1399

متوسط