• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

کاخ سعدآباد

6 آذر، 1398
18 آبان، 1398
مدت مطالعه :
اگر در خیابان‌های شلوغ شمال تهران به دنبال مکانی برای قدم زدن در هوای پاک و لذت بردن از باغ‌های سرسبز هستید و یا هوس کرده‌اید، بیشتر از تهران قدیم بدانید، کاخ سعد آباد تهران این امکان را برای شما فراهم کرده است. شما می‌توانید با یک بلیط بسیار ارزان وارد محیطی شوید که شما را به تهران دوران قاجار و پهلوی می‌برد. تهرانی با درختان چنار سر به فلک کشیده و باغ‌هایی با انواع غنی از گیاهان و جانوران در جنگل‌های انبوه.
تنها قدم زدن در محوطه کاخ سعد آباد برای شروع یک روز خوب و پر انرژی کافی است. اما اگر قصد دارید اسرار کاخ‌های درون این مجموعه را نیز کشف کنید، باید از کاخ‌های چشم نواز آن نیز دیدن کنید. هرچند که همه ما بارها راجع به کاخ سعدآباد و زیبایی‌ها و شگفتی‌هایش شنیده‌ایم، اما شنیدن کی بود مانند دیدن! پس وقت را تلف نکنید و هرچه زودتر خود را به این مجموعه جذاب برسانید. اما قبل از آن بهتر است با اطلاعاتی غنی به مجموعه وارد شوید تا سفری عمیق‌تر به زمان داشته باشید. پس برای شناخت بیشتر کاخ سعد آباد در ادامه با اسمارتیز همراه باشید.
بهترین زمان برای دیدن کاخ سعد آباد
از همان ابتدای ورودی محوطه کاخ سعد آباد درخت‌های سر به فلک کشیده و انبوه پذیرای شما هستند. در واقع برای رسیدن به کاخ‌های مجموعه سعد آباد باید از انبوهی از این درختان عبور کنید. البته که پیاده‌روی در این مسیر صفایی دیگر دارد. پس از این درختان کاخ‌هایی با نمای سفید و مینیمالیستی و کاخ‌هایی به سبک معماری تلفیقی وجود دارند که دیدن آن‌ها در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارد. چه با سرسبزی درختان و باغ‌ها در بهار، چه با برگ‌های زرد و نارنجی پاییزی و چه با زمینی پوشیده از برف کاخ‌های سعد آباد، دیدنی است.
سعدآباد تهران
نوروز سعدآباد را از دست ندهید | عکس: محمدرضا حیدریان
اما همانطور که اطلاع دارید، بازدید از مکان‌هایی مانند کاخ سعد آباد در اوایل بهار و تابستان که تعطیلی مدرسه‌ها آغاز می‌شود افزایش چشم‌گیری می‌یابد. اگر دوست دارید در هنگام بازدید از این کاخ همراهان زیادی داشته باشید، نوروز فرصت مناسبی برای بازدید از این مکان است. زیرا تقریباً تمام موزه‌های آن باز است و شما می‌توانید از تمام ساختمان‌های کاخ دیدن کنید. علاوه بر این، در اردیبهشت نیز که گل‌های بهاری کامل شکوفا می‌شوند، به راحتی می‌توانید گونه‌های مختلف گیاهان موجود در باغ و نیز جانورانی مانند سنجاب و پرندگان زیبا و کم‌یابی مانند قرقی و عقاب طلایی، دلیجه کوچک، دارکوب سوری، چرخ ریسک، توکای سیاه و...  دیدن کنید.
راه دسترسی به کاخ سعد آباد
کاخ سعد آباد در گذشته با ورودی‌های مختلفی ساخته شده بود تا دسترسی به آن برای افراد دولتی راحت‌تر باشد. به همین دلیل اکنون نیز راه‌های دسترسی زیادی برای رسیدن به کاخ سعد آباد وجود دارد که البته بیشتر آن‌ها هنوز هم در تصرف افراد دولت و گارد حکومتی است. بازدیدکنندگان عادی تنها از دو ورودی زعفرانیه و میدان دربند می‌توانند وارد این مجموعه شوند. هرکدام از ورودی‌ها نیز راه‌های دسترسی مختلفی با وسایل نقلیه عمومی و یا شخصی دارند که در ادامه هرکدام را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.
دسترسی به کاخ سعد آباد از ورودی زعفرانیه
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
خودرو شخصی: اگر با خودرو شخصی قصد رفتن به کاخ سعد آباد را دارید. در خیابان ولیعصر به سمت جنوب رفته و وارد خیابان شهید فلاحی یا همان زعفرانیه سابق که در سمت راست شما قرار دارد وارد شوید. پس از رسیدن به اولین چراغ قرمز به سمت راست بپیچید و وارد خیابان شهید طاهری شوید. کاخ سعد آباد در انتهای این خیابان است. اما سعی کنید قبل از رسیدن به کاخ جای پارک مناسبی را پیدا کرده و مسیر کوتاهی را تا ورودی اصلی پیاده‌روی کنید.
مترو: برای اینکه از طریق مترو بتوانید به کاخ سعد آباد برسید، باید خط 1 مترو تجریش را سوار شده و در ایستگاه خود میدان تجریش پیاده شوید. پس از پیاده شدن از مترو به سمت ضلع غربی میدان تجریش ( خیابان شهید ملکی) بروید. در ابتدای این خیابان تاکسی‌های خیابان آسف یا اسد آباد وجود دارند که باید سوار شوید. توجه کنید که تاکسی‌ها به سمت کاخ سعد آباد نمی‌روند. اما شما با پیاده شدن در ابتدای خیابان طاهری و حدود 10 دقیقه پیاده‌روی می‌توانید به مقصد مورد نظر خود برسید.
اتوبوس و بی آر تی: اتوبوس‌های درون شهری و به خصوص خطوط بی آر تی نیز انتخاب‌های مناسبی برای دسترسی به کاخ سعد آباد و ورودی زعفرانیه هستند. زیرا بسیاری از خطوط به میدان تجریش منتهی می‌شوند و تقریباً از تمام نقاط اصلی شهر شما به راحتی می‌توانید خود را به میدان تجریش برسانید. پس از رسیدن به میدان تجریش مانند بالا مسیر را ادامه دهید.
مجموعه کاح سعدآباد
از تمام کاخ‌های مجموعه بازدید کنید | عکس: 4x4 تراول کلاب
دسترسی به کاخ سعد آباد از ورودی دربند
آدرس: تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند
خودرو شخصی: در ابتدا باید تذکر بدهیم که مجموعه کاخ موزه سعدآباد پارکینگ ندارد. پس بهتر است به فکر یک جای پارک مناسب در خیابان‌های منتهی به آن باشید. برای دسترسی به ورودی دربند باید از میدان تجریش وارد ضلع شمالی یعنی خیابان دربند شوید. میدان دربند در انتهای این خیابان قرار دارد که ورودی کاخ سعد آباد در ضلع جنوبی آن است.
مترو: برای این مسیر نیز باید از طریق متروی خط 1 خود را به میدان تجریش برسانید. دور میدان تجریش به سمت خیابان جعفری در اطراف ایستگاه مترو تاکسی‌های زیادی برای رسیدن به میدان دربند مستقر هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
اتوبوس و بی آرتی: مسیری که برای رسیدن به ورودی دربندِ کاخ سعد آباد با اتوبوس وجود دارد همانند مسیر ورودی زعفرانیه است. با این تفاوت که این بار پس از رسیدن به میدان تجریش باید به سمت خیابان جعفری رفته و سوار تاکسی‌های مسیر میدان دربند شوید.
هزینه بلیط و ساعات دسترسی
مجموعه کاخ موزه سعد آباد همه روزه به غیر از مناسبت‌های خاصی از جمله رحلت امام خمینی (ره)، شهادت حضرت امام علی (ع)، شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)، تاسوعا و عاشورای حسینی، رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) باز است و شما می‌توانید از تمام بخش‌های آن بازدید کنید.
محدوده زمانی بازدید از مجموعه در شش ماه اول سال از ساعت 09:00 تا 19:00، فروش بلیت تا ساعت 17:00 و  شش ماه دوم سال از ساعت 09:00 تا  17:00، فروش بلیت تا ساعت 16:00
بخش اداری کاخ گلستان نیز از ساعت 8 تا 16 مشغول به کار هستند.
هزینه بلیط ورودی مجموعه برای اتباع ایرانی: 2500 تومان
هزینه بلیط ورودی مجموعه برای اتباع خارجی: 15000 تومان
هزینه بلیط تمامی بخش‌های مجموعه ( به جز کاخ موزه ملت) برای اتباع ایرانی: 2000 تومان
هزینه بلیط تمامی بخش‌های مجموعه ( به جز کاخ موزه ملت) برای اتباع خارجی: 8000 تومان
هزینه بلیط کاخ موزه ملت برای اتباع ایرانی: 2500 تومان
هزینه بلیط کاخ موزه ملت برای اتباع خارجی: 15000 تومان
دانستنی‌های قبل از دیدن کاخ سعد آباد
جالب است بدانید که کاخ سعد آباد تنها مکانی برای بازدید و قدم زدن نیست. بلکه اگر از پیاده روی طولانی خسته شدید، می‌توانید در رستوران‌ها یا کافی‌شاپ‌های داخل مجموعه استفاده کنید. کمی بنشینید و در ناب‌ترین فضای تهران عصرانه یا غذایی صرف کنید.
کاخ موزه ملت سعد آباد از دیدنی‌ترین کاخ‌های دوران شاهنشاهی ایران است که تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی، تابلوهای کمیاب و حتی نایاب، شاهکاری از هنر سنگ در نمای بیرونی، بزرگ‌ترین فرش‌ها و لوسترها، مجسمه‌های برنزی، بزرگ‌ترین کلکسیون ظروف با بیش از 500 قطعه ظرف و بسیاری از شگفتی‌های دیگر دوران قاجار و پهلوی را در خود جای داده است.
کاخ سعدآباد تهران
نمای داخلی کاخ سعد آباد | عکس: سپهر زاهدیه
زیباترین کاخ مجموعه سعد آباد که هم از نظر معماری و هم از نظر طراحی داخلی از بهترین کاخ‌های دوران شاهنشاهی در ایران است با نام کاخ موزه سبز شناخته می‌شود که در گذشته با نام کاخ شهنوی معروف بود. این کاخ را می‌توان ایرانی‌ترین بخش مجموعه سعد آباد به شمار آورد. زیرا آینه کاری‌ها، ستون‌های گچ کاری شده مجلل و تمامی عناصر تجمل گرایی ایرانی در آن قابل مشاهده است.
راهنمای بازدید از کاخ سعد آباد
تنها کاخ‌های این مجموعه نیستند که آن را اسرار آمیز و دیدنی جلوه می‌دهند. بلکه محوطه خود کاخ سعد آباد نیز هر روزه میزبان تعداد زیادی از افرادی است که به قدم زدن در طبیعتی مملو از آرامش و زیبایی علاقه دارند. محوطه داخل مجموعه از متنوع‌ترین باغ‌های ایران است که در آن می‌توان انواعی از گونه‌های گیاهی و جانوری را دید. به همین سبب به شما پیشنهاد می‌کنیم قبل از رفتن به داخل مجموعه حتماً وقتی را برای پیاده‌روی در این باغ زیبا بگذارید.
پس از قدم زدن در باغ به سمت کاخ موزه ملت بروید. در این کاخ می‌توانید از ریزترین جزئیات نحوه زندگی شاهان پهلوی مطلع شوید و اطلاعات جالبی از آن‌ها بدست آورید. پس از گشت و گذار در این کاخ بهتر است به سراغ دیدن کاخ خواهر شاه یا همان موزه پوشاک سلطنتی بروید. کاخی که معماری بسیار زیبا و دیدنی دارد. پس از آن وارد مجلل‌ترین قسمت مجموعه یعنی کاخ موزه سبز شوید. این کاخ از مجلل‌ترین کاخ‌های شاهان پهلوی است که شما را کاملاً با معماری ایرانی قرن پیش آشنا می‌کند. این بخش‌ها مهم‌ترین بخش‌های سعد آباد هستند که باید از آن‌ها دیدن کنید.

به دیدن کاخ‌های تهران علاقه‌مندید؟ شاید خواندن مطلب «کاخ گلستان» و «کاخ نیاوران» هم برای شما جذاب باشد.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

از وقتی یادم میاد خوندن همه چیو دوست داشتم از سر در مغازه ها تا مطالب وبسایت های مختلف. ترجمه چیزایی که میخوندم رو از دوران دانشجویی شروع کردم. از ترجمه مطالب دیگران رسیدم به نوشتن مطالب خودم توی سایت های مختلف و انقدر از این کار لذت میبرم که اصلا نفهمیدم چجوری بیشتر از هزار تا مطلب تو دو سال گذشته نوشتم. هنوز در حال یادگیریم و دوست دارم چیزای جدیدو امتحان کنم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.2 134 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.