پاریس به خاطر گستردگی فرهنگ، معماری و هنرش از آن شهرهای توریستی است که هرچقدر برایش وقت بگذارید، باز کم است و این قانون برای موزه های پاریس هم صدق میکند؛ از معروفترینش یعنی موزهی لوور بگیرید تا موزهی عجیب و غریب خونآشامها! برایتان لیستی از بهترین و جالبترین موزههای فرانسه آماده کردیم که بیشترشان در شهر پاریس هستند. پس اگر خواستید به این کشور سفر کنید، آنها را در نظر بگیرید. به هر حال فرانسه به جز لوور، موزههای دیگری هم دارد که دیدنشان بر هر کسی که به این شهر سر میزند، واجب است.
شاید اینها را هم بپسندید!
موزه لوور (Musée du Louvre)
کلیشهای است اگر لیستمان را با موزه لوور پاریس شروع کنیم اما چارهای هم نداریم. به هر حال، لوور با داشتن 380 هزار اثر هنری از مهمترین و بزرگترین موزه های پاریس و دنیاست که چندتایی از آنها هم متعلق به کشور خودمان است. برای همین، تمام ایرانیهایی که به فرانسه میروند، تلاش میکنند که بازدید از موزهی لوور و بخش ایران را در برنامهشان بگنجانند.
“میگویند 100 روز نیاز دارید تا تمامی آثار موزه را ببینید، البته اگر برای هر اثر 30 ثانیه وقت بگذارید.”
تابلوی مونالیزا، لوح حمورابی،
تابلوی بانوی صخرهها از داوینچی،
بز بالدار هخامنشی،
کمانداران هخامنشی و
تابلوی تاجگذاری ناپلئون از مهمترین آثار موزه لوور هستند که خیلیها برای دیدنشان سر و دست میشکنند. در مطلبی جداگانه به صورت مفصل راجع به موزه، قیمت بلیط موزه لوور و راههای دسترسیاش گفتهایم. اگر قصد
سفر به فرانسه و موزه لوور را دارید، مطلب «
موزه لوور» را حتما بخوانید.
موزه های پاریس؛ آجرهای لعابدار دوره هخامنشی که نقش معروف کمانداران هخامنشی را درست کردند.
موزه خونآشامها (Le Musée des vampires)
اگر دنبال جای عجیب و غریبی در بین موزه های پاریس هستید که مو به تنتان سیخ شود و کمی بترسید، موزهی خونآشامها در پاریس انتخاب بسیار مناسبی است. اینجا از بهترین موزه های پاریس و شاید کل دنیا باشد که فقط و فقط به خونآشامها اختصاص دارد. پس اگر مثل من طرفدار فیلمها و سریالهای خونآشامی (ومپایری) مثل خاطرات یک خونآشام، The Originals یا بافی؛ شکارچی خونآشام باشید، دیدن اینجا قطعا هیجانزدهتان میکند.
موزه های پاریس؛ موزه خونآشامها همینقدر شلوغ و پلوغ است، پس انتظار موزه تمیزی مثل لوور را نداشته باشید.
Le Musée des vampires در حقیقت کلکسیون شخصی به اسم Jacques Sirgent است که خودش را ومپایرلوژیست (Vampirologist) معرفی میکند. او به خاطر علاقه به خونآشامها، هرچیزی که راجع به آنها در صنعت فیلم و تلویزیون و فرهنگ جوامع محلی پیدا کرده، در موزهاش به نمایش گذاشته. از عجیبترین وسایل موزهاش میتوان به کیت ضد خونآشام اشاره کرده که از قرن 19 میلادی به یادگار مانده. مومیایی گربه، کمان زنبورکی (Crossbow)، ماسکها و پوسترهایی که در فیلمهای خونآشامی استفاده شده هم از دیگر آثاری هستند که میتوانید در این موزهی خصوصی ببینید.
موزه اورسِی (Musée d’Orsay)
معمولا وقتی دنبال لیست بهترین موزه های پاریس و فرانسه که بگردید، بدون شک موزه اورسی را هم در اول لیست پیدا میکنید. خیلیها که اهل هنر و نقاشی هستند یا از سبکهای هنری سر درمیآورند حتما با کارهای کلود مونه و سبک امپرسیونیسم (Impressionnisme) آشنایی دارند و دنبال این هستند که برای یک بار هم که شده سری به موزه اورسی بزنند. در این سبک نقاشی به نور اهمیت زیادی داده میشود و نقاشان این سبک معتقدند که باید رنگها به صورت خالص روی بوم نقاشی زده شود یعنی به صورت ضربهای و شکسته که به نحوی تشعشات نور خورشید را نشان دهد.
موزه های پاریس؛ در این عکس به خوبی متوجه کاربری قدیمی موزه میشوید: ایستگاه راه آهن
پس اگر میخواهید آثار نقاشان بزرگی مثل مانه، سزان، مونه، رنووار و حتی ون گوگ را ببینید، این موزه بهترین جاست. توصیه میکنیم از طبقه بالا بازدیدتان را شروع کنید و به سمت پایین بیایید چون در این طبقه بهترین نقاشیها به نمایش درآمدند.
“ورودی موزه اورسی در یکشنبههای اول هر ماه رایگان است. ”
موزه اورسِی، قبلا ایستگاه راه آهن بود، برای همین خیلی بزرگ است. داخل ساختمان موزه به جز دیدن نقاشیها میتوانید سری هم به کافههایش بزنید یا اینکه غذایی هم در رستورانش بخورید که سقف دیدنی دارد و به خاطر رنگ طلایی و لوسترهایش معروف است.
موزه پامپیدو مرکزی (Centre Pompidou)
بعد از موره اورسی، جایی که میتوانید آثار نقاشی سایر سبکهای هنری مثل دادائیسم، کوبیسم و اکسپرسیونیم را ببینید، سنتر پامپیدو است. با اینکه اینجا در لیست موزه های پاریس قرار گرفته اما فقط موزه نیست. سنتر پامپیدو همانطور که از اسمش پیداست، مرکزی هنری و فرهنگی است که به جز نمایش آثار هنری مثل نقاشی و مجسمه، کتابخانه، سینما، محل بازی کودکان و سالن کنسرت هم دارد.
موزه های پاریس؛ سنتر پامپیدو شبیه موزههای معمول دنیا نیست.
به دلیل اینکه در دهه 1970 میلادی ساختمانش ساخته شده از معماری مدرنی بهره گرفته. اگر میخواهید به اینجا بروید، توصیه میکنیم که حتما هنگام غروب سری به طبقه ششم بزنید. چون از اینجا چشمانداز بینظیری از شهر خواهید داشت. ورودی سنتر پامپیدو هم مثل موزه اورسی، در یکشنبههای اول هر ماه رایگان است با این حال برای ورود به کتابخانه یا سینما باید به ساعات بازدیدشان توجه کنید.
موزه Cluny
اگر طرفدار هنرهای معاصر و نقاشی نیستید و دوست دارید موزهای متفاوتتر در پاریس ببینید، پیشنهاد ما The Musee de Cluny است. اینجا در محله لاتین پاریس قرار گرفته و از خانههای قرن سیزدهمی شهر به حساب میآید. سبک معماری خانه، معماری مدیترانهای است. پس اگر دنبال ساختمانی قدیمی اما باشکوه میگردید، اینجا را انتخاب کنید. حدود 2300 نقاشی هم در این موزه به نمایش درآمده که تا پیش از قرن 16 میلادی کشیده شدند.
موزه های پاریس؛ اگر دوست دارید بدانید خانههای قرن 13 میلادی در فرانسه چه معماری داشتند، این موزه را حتما ببینید.
موزه پیکاسو
اسم این موزه به اندازه کافی ترغیبکننده هست که آن را ببینید. اینجا در داخل عمارتی بزرگ و در قلب محله Marais قرار گرفته. این موزه بعد از مرگ پیکاسو در سال 1974 ساخته شد و شامل 5 هزار اثر هنری و هزاران هزار طرح و نقاشی آرشیو شده از او است.
موزه های پاریس؛ به جز دیدن موزه، میتوانید در فضای باز اطراف عمارت هم بنشینید و خستگی در کنید.
میگویند از آنجایی که پیکاسو عاشق پاریس بود، به خاطر همین وقتی قصد ترک شهر را داشت، چنین کلکسیون بزرگی از آثارش را جا گذاشت. اگر با آثار پیکاسو آشنا باشید، میتوانید نقاشیهای Self-portrait, La Celestina, Man with Guitar و Memento Mori را ببینید.
موزه فاضلاب پاریس (Musée des Egouts)
هرچقدر اثر هنری دیدیم، کافی است. بیایید با هم ببینیم که در پاریس قدیم، سیستم فاضلاب چطور بوده. جالب است بدانید برای اولین بار در سال 1370 میلادی، سیستم فاضلاب پاریس ساخته شد یعنی حدود 650 سال پیش! اما گسترش اصلی و مهمش در قرن 19 میلادی بود. در این زمان شخصی به اسم «بارون اوسمان» که نماینده مجلس بود و طراح شهری بود، برنامهای برای نوسازی شهر پاریس در نظر گرفت که شامل سیستم فاضلاب هم میشد. او با کمک مهندسی صربستانی، این کار را انجام داد.
“در حال حاضر، سیستم فاضلاب پاریس شامل شبکهای 2400
کیلومتری از تونل و فاضلاب یا همان Egouts است. به دلیل همین گستردگی تمامی
بخشهای آن قابل بازدید نیست. ”
موزه های پاریس؛ موزه فاضلاب پاریس نزدیک برج ایفل و موزه اورسی هم هست.
در این موزه، راجع به سیستم آب و فاضلاب پاریس اطلاعات بدست میآورید و میفهمید که در گذشته از چه راههایی برای تصفیه آب استفاده میشده. فقط این نکته را یادتان باشد که اگر به بوی فاضلاب حساس هستید، این موزه برای شما مناسب نیست.