اواخر سال گذشته به یکباره ویروسی مرگبار از ناکجا آباد آمد و به جان میلیونها انسان ساکن
کره زمین افتاد و هرلحظه به
آمار کرونا افزوده میشود. این ویروس آنقدر پرقدرت است که باعث وحشت تمام انسانهای کره زمین شده و زندگی این روزهای همه ما رنگ و بوی
کرونا به خود گرفتهاست. این ویروس نه تنها نفس انسانها را قطع میکند بلکه پای خود را روی گلوی بسیاری از صنایع مانند شرکتهای هواپیمایی گذاشته و در حال خفه کردن آنهاست. باوجود شرایطی که بیماری کرونا در جهان ایجاد کردهاست، کمتر کسی جرأت سفر کردن دارد و اگر هم فردی از روی بیخیالی یا کاری ضروری بخواهد سفری داشتهباشد؛ باوجود محدودیتهای وضع شده توسط اکثر مناطق و کشورها ناچار است در شهر خود بماند.
شاید اینها را هم بپسندید!
در چنین شرایطی شرکتهای حمل و نقل درآمدشان بسیار کم شده و به سختی میتوانند از پس هزینههای خود برآیند. در این میان وضعیت شرکتهای هواپیمایی به مراتب بدتر از سایر شرکتهاست. این شرکتها هزاران کارمند در سراسر جهان دارند که باید هرماه حقوقشان را پرداخت کنند و علاوه برآن مجبورند هزینههای زیادی بابت نگهداری از هواپیماهای گرانقیمت خود بپردازند. پیشبینیها نشان میدهند که امسال
شرکتهای هواپیمایی با کاهش درآمد بسیار شدیدی مواجه هستند و متحمل ضرر سنگینی خواهند شد. در این وضعیت بحرانی همه چیز به زمان ریشهکن شدن بیماری کرونا بستگی دارد. اتحادیه بینالمللی حملونقل هوایی (IATA) هشدار داده که اگر گسترش بیماری کرونا ادامه داشته باشد و به زودی سفرها و جابهجاییها به حالت عادی بازنگردند، بسیاری از شرکتهای هواپیمایی در جهان ورشکست خواهند شد. کار به جایی رسیدهاست که حتی جایی برای پارک هواپیماها وجود ندارد و
ایرلاینها هواپیماهایشان را در باند فرودگاهها پارک کردهاند.
راهکار شرکت اتحاد برای غربالگری مسافران
اینطور که به نظر میرسد و شواهد هم نشان میدهند، ویروس کرونا قرار نیست به این زودیها دست از سر انسانها بردارد و احتمالا تا مدتها سلامتی مردم جهان را تهدید میکند. حالا با وجود این شرایط ایرلاینها در حال بررسی راهکارهایی هستند تا بتوانند دوباره پروازهایشان را از سر بگیرند و تسلیم کرونا نشوند. هواپیمایی اتحاد که جزو شرکتهای بزرگ و قدرتمند حوزه حملونقل هوایی به حساب میآید، زودتر از بقیه دست بهکار شده و قصد دارد به زودی فناوری جدیدی را به صورت آزمایشی راهاندازی کند که بیماران مبتلا و مشکوک به ویروس کرونا شناسایی میکند. ویژگی اصلی و مهم این تکنولوژی این است که حتی اگر فرد در مراحل اولیه بیماری باشد و علائم ظاهری بیماری هنوز در بدن او آشکار نشدهباشد، بازهم دستگاه قادر به تشخیص بیماری خواهدبود. هواپیمایی اتحاد با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که این فناوری را با همکاری شرکت استرالیایی Elenium Automation تولید کردهاست. این تکنولوژی در کیوسکهای بررسی مدارک، باجه اطلاعات، گیت مهاجرت، گیتهای تحویل بار و باجههای امنیتی نصب میشود و بهطور خودکار دمای بدن، ضربان قلب و تنفس فرد را بررسی میکند. اگر پس از ارزیابی این سیستم نشانههایی از علائم بیماری در مسافر دیده شود، دستگاه ضمن متوقف کردن فرد به یک نفر از کارمندان واجد شرایط اطلاع میدهد تا مسافر مشکوک را برای ارزیابی بیشتر و دقیقتر به محل درنظر گرفتهشده منتقل کند.
“فناوری جدید هواپیمایی اتحاد بیماری کرونا را حتی در مراحل اولیهاش که بدون نشانه و یا دارای علائم خفیف است، به راحتی تشخیص میدهد.”
آغاز بهکار آزمایشی فناوری تشخیص مبتلایان به بیماری کرونا
شرکت هواپیمایی اتحاد قصد دارد تا این فناوری را در اواخر ماه آوریل و در طول ماه می (از اوایل اردیبهشت تا اواسط خرداد) در فرودگاه بینالمللی ابوظبی نصب کند و از داوطلبان به صورت آزمایشی تست بگیرد. همچنین این شرکت برنامه دارد تا پس از لغو شدن ممنوعیتهای پروازی، از تمام مسافران پروازهای خارجی با این فناوری تست بگیرد. یورگ اوپرمن معاون عملیاتی هواپیمایی اتحاد در مورد این تکنولوژی گفتهاست: "هدف ما از طراحی این فناوری برای تشخیص دقیق و پزشکی نبودهاست. این دستگاه نمیتواند بگوید که فرد صد درصد مبتلا به کروناست بلکه فقط یک سیستم هشدار دهنده مقدماتی است که با بررسی علائم و نشانههای اولیه بیماری، افرادی را که احتمال داده میشود مبتلا به ویروس کرونا باشند را شناسایی میکند. به این ترتیب افرادی که دستگاه به آنها مشکوک میشود را باید پیش کارشناسان پزشکی برد تا با بررسیهای بیشتر و انجام تست کرونا از سلامتی آنها اطمینان حاصل کرد. با این کار میتوان جلوی ورود افراد مبتلا به ویروس کرونا و ارتباط آنها با سایر مسافران و مردم را گرفت و به جلوگیری از گسترش بیشتر این بیماری کمک زیادی میشود."
استفاده از فناوری جدید تشخیص بیماران مبتلا به ویروس کرونا در دستگاه بررسی مدارک مسافران که قرار است توسط شرکت اتحاد عرضه شود.
تا چه زمانی این تکنولوژی استفاده خواهد شد؟
در صورت اثبات موفقیتآمیز بودن این فناوری، هواپیمایی اتحاد آن را در سایر فرودگاهها نیز نصب خواهد کرد. همچنین باوجود به صدا درآمدن زنگ خطر برای شرکتهای هواپیمایی، در صورت اثبات موفقیت این طرح به احتمال زیاد سایر شرکتهای فعال در زمینه خدمات هوایی نیز از این تکنولوژی استقبال میکنند و به حمایت از آن میپردازند. شرکت Elenium با همکاری سرویس تحت وب آمازون توانسته این سیستم را طوری طراحی کند که نیازی به لمس کردن و دست زدن به جایی نباشد و تمامی پروتکلهای دستگاه به وسیله فرمانهای صوتی انجام میشود. یورگ اوپرمن همچنین گفتهاست: "هدف از توسعه این فناوری تنها برای مقابله با ویروس کرونا نیست و ما برنامه داریم تا از این تکنولوژی برای جلوگیری از اتفاقات مشابه و گسترش بیماریهای دیگر استفاده کنیم تا دوباره شاهد چنین اپیدمیهایی درجهان نباشیم."