گرفتن ویزا، تقویت زبان، گرفتن پذیرش از دانشگاهی در خارج از یک طرف، بستن چمدان و انتخاب وسایل سفر یک طرف دیگر. باور کنین که همین موضوع به اندازهی گرفتن ویزا و پذیرش، سختی و مشقت دارد. انتخاب وسیله برای یک سفر طولانی بسیار سخت به نظر میرسد. اما در واقع بسیار راحت است. انتخاب وسیله به مقصد و امکاناتش بستگی دارد. شاید جایی که میروید دسترسی خوبی به سوپرمارکت ندارد. در نتیجه باید مقدار بیشتری لوازم بهداشتی مانند صابون و شامپو بردارید. اما صرف نظر از مقصد، در این مطلب لوازمی را فهرست کردیم که همه جا به کار میآیند. برای آشنایی با
وسایل مورد نیاز سفر تحصیلی و دانشجویی برای تحصیل در خارج از کشور با
اسمارتیز همراه باشید.
شاید اینها را هم بپسندید!
ضروریات
موارد زیر هرگز نباید فراموش شوند. این اقلام را در کیف همراهتان بگذارید تا خیالتان راحت باشد. چون ممکن است هر بلایی سر چمدان بیاید، از گم شدن در قسمت تحویل بار فرودگاه گرفته تا جا گذاشتن در صندوق عقب تاکسی و حتی دزیده شدن! نمیخواهیم نفوس بد بزنیم، اما بهتر است که به این سناریوها هم فکر کنید.
وسایل مورد نیاز سفر تحصیلی و دانشجویی برای تحصیل در خارج از کشور؛ روادید، گذرنامه و مدارک شناسایی را همیشه کنار خود نگه دارید.
1. اصل و کپی گذرنامه و روادید
کپیها را کنار اصل مدارک نگذارید. چون اگر اصل آنها گم یا دزدیده شود، حداقل کپیشان را خواهید داشت.
2. داروهای تجویزی (به همراه نسخه پزشک)
اگر پزشک برای شما دارویی تجویز کرده، حتماً هم خود دارو (به اندازه کافی) و هم اصل و کپی نسخه پزشک را بردارید. البته شاید نسخهی پزشکی در یک کشور در کشورهای دیگر معتبر نباشد. اما همراه داشتنشان ضرر ندارد. حداقل میتوانید در مواقع ضروری به پزشک محلی نشان دهید تا بهتر کمکتان کند.
3. ارز محلی
امروزه در اکثر کشورهای دنیا دلار آمریکا را قبول میکنند. اما بد نیست محض احتیاط کمی هم ارز محلی کشور مقصد همراهتان باشد.
4. لوازم بهداشتی مسافرتی
آن دسته از لوازم بهداشتی که در خانه بیشتر استفاده میکنید، از بقیه ضروریتر است. اما باز هم میتوان ریزتر شد و فقط ضروریترینها یعنی اسپری خوشبوکننده، خمیردندان، مسواک، شامپوی سر و بدن و حالتدهندهی مو را برداشت. این وسایل را نیز در کیف همراهتان بگذارید. باز هم میگویم، ضروری بودن یک وسیله به مقصد و امکاناتش بستگی دارد. بعضی جاها دسترسی بهتری به داروخانه دارد. در نتیجه لوازم بهداشتی دیگر ضروری نیستند. اما در بعضی جاها برای رسیدن به یک داروخانه یا سوپرمارکت باید مسافت زیادی طی کرد. حتماً تحقیق کنید و ببینید مقصد شما جزو کدام دسته است تا در صورت نیاز لوازم بهداشتی بیشتری بردارید و لَنگ نمانید.
5. تبدیل دوشاخه
فرق نمیکند موبایل، لپتاپ یا تبلت؛ هر کدام را بردارید، باید شارژرش را هم بردارید. احتمالاً برایتان پیشآمده که یک گوشی یا وسیله برقی خریدهاید که دوشاخهاش به پریز خانه نمیخورد. پریزهای کشورها یکسان نیست. به علاوه، ولتاژ برق شهری نیز یکی نیست. پس اگر نمیخواهید به وسیلهتان آسیب بزنید، یک آداپتور چند حالته هم بردارید. پیش از سفر درباره ولتاژ برق شهری و نوع پریزهای مقصد تحقیق کنید.
پوشاک
وقتی که نوبت به انتخاب لباس میرسد، قضیه کمی پیچیدهتر میشود. برای برداشتن
لباس مناسب سفر، بهتر است به 5 نکته توجه کنید.
چندین لباس نازک بهتر از یک لباس پشمی بزرگ است.
• به جای یک لباس گرم و کَتوکلفت، چند لباس نازک بردارید. بهتر است به جای این که کلی از جای چمدان را با یک لباس پشمی پر کنید، چندین لباس آستینبلند و آستینکوتاه و یکی دو ژاکت نازک بردارید. لباسهایی بردارید که بتوانید روی هم بپوشید. بدین ترتیب با تغییر فصل هم لباس خنک و هم لباس گرم خواهید داشت.
• لباس ساده کمتر جلب توجه میکند. بالاخره مجبورید تعداد کمی لباس بردارید. لازم نیست همه این قضیه را بفهمند. پس با برداشتن لباسهای ساده کمتر جلب توجه کنید تا بتوانید بدون این که کسی متوجه شود، آنها را بیشتر بپوشید.
• حواستان به فرهنگ کشور مقصد باشد. این مورد کاملاً به فرهنگ مقصد بستگی دارد. عرف پوشش در کشورها متفاوت است. اما در خیلی از کشورها در موقعیتهای رسمی مانند دانشگاه یا محل کار، پوششهایی مانند شلوار لگ و ساپورت، گرمکن ورزشی و کفش کتانی خارج از عرف هستند.
• به ویژه هنگام برداشتن لباس زیر و جوراب، حواستان به ماشین لباسشویی باشد. در کل بایستی لباس زیر را بیش از نیاز برداشت. اما اگر خوابگاه یا اقامتگاهتان ماشین لباسشویی دارد، بهتر است فضای چمدان را با چیزی مثل جوراب پر نکنید.
• کفش و دمپایی همیشه جاگیر است. کلاً یک جفت دمپایی برای حمام، یک جفت کفش رسمی برای موقعیتهای رسمی مانند دانشگاه و یک جفت کفش راحتی مانند کتانی برای پیادهروی نیاز دارید. بیش از این برندارید.
سایر وسایل
به غیر از پوشاک و لوازم بهداشتی، وسایل زیر را هم بردارید.
• قفل آویر؛ برای کمد یا زیپ کیف و چمدان
• کولهپشتی؛ برای گردش روزانه
• لوازم مخصوص بانوان
• دوربین، شارژر، کارت حافظه اضافی
• کتابخوان الکترونیکی
• وسایل سرگرمی غیرالکترونیکی؛ مانند کتاب، جدول کلمات یا سودوکو برای زمانی که به برق دسترسی ندارید.
برخی وسایل در نگاه اول اهمیتی ندارند ولی واقعاً ضروریاند.
چگونه بیش از حد وسیله برنداریم؟
اکنون میتوانید شروع به جمع کردن وسایل کنید. اما همه میدانیم که شروع جمع کردن وسایل با ماست، تمام شدنش با خدا! معمولاً همه عادت داریم بیشتر از نیاز وسیله برداریم. با رعایت نکات زیر، از این اتفاق جلوگیری کنید.
• دقیقه آخر جمع نکنید. با صبر و حوصله لوازمی را که فکر میکنید نیاز خوهید داشت روی زمین در دستههایی مانند لباس، شلوار و غیره تقسیم کنید. سپس از خود بپرسید واقعاً به کدامشان نیاز دارید.
• لوازم جاگیر و غیرضروری را کنار بگذارید. قطعاً در یک سفر تحصیلی نیازی به کتاب فوق قطور تاریخ تمدن ویلدورانت نخواهید داشت. لوازم جاگیر دیگر مانند سشوار هم برندارید. میتوانید در مقصد از کسی قرض بگیرید یا حتی بخرید و هنگام بازگشت به خانه به کسی که نیاز دارد بدهید.
• حواستان به بازگشت هم باشد. احتمالاً سوغاتی و یادگاری میخرید. پس به اندازهی آنها هم جا بگذارید. برای این که از قبل فکرش را کرده باشید، میتوانید چند لباس که دیگر نفسهای آخرشان را میکشند با خود ببرید و هنگام بازگشت آنها را دور بیندازید و سوغاتی و یادگاری را جای آنها بچپانید.
اکنون میتوانید وسایل مورد نیاز را جمع کنید. یک فوت کوزهگری هست که میگوید:«برای انتخاب وسایل سفر، همه لباس و پول مورد نیاز را پهن کنید، سپس نصف لباس را کنار بگذارید و پول را دوبرابر کنید.» حتی اگر پول را دوبرابر نکردید، باز هم نصف لباسها را کنار بگذارید. در کل چند وقت قبل از تاریخ سفر شروع به جمع کردن وسایل کنید تا چیزی از قلم نیفتد.