ویروس کرونا باعث نجات هوا شد!

25 فروردین، 1399
25 فروردین، 1399
مدت مطالعه :
چندی پیش گرتا تونبرگ دحتر 16 ساله سوئدی سخنرانی بلندی درباره تعییرات آب و هوایی و محیط زیست کرد، اما شاید او فکرش را نمی‌کرد که شیوع ویروس کرونا بتواند حرف‌های او را به واقعیت تبدیل کند و محیط زیست در این مدت کمتر آلوده شود. از آن‌جا که میلیون‎ها انسان در سرتاسر جهان به دلیل قرنطینه خانگی و طرح فاصله گذاری اجتماعی، اتومبیل‌های خود را پارک کرده و در خانه می‌مانند، این حرکت تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر محیط زیست داشته است، شهرهایی که به دلیل آلودگی هوا، ساکنانشان حتی نمی‌توانستند ساختمان‌ها و کوه‌های دوردست را ببینند، حالا هوای کاملا پاکی دارند. با اسمارتیز همراه باشید.
طرح قرنطینه و خاموشی انگلیس از 23 مارچ اجرا شد و کیفیت هوا در آن‌جا به صورت تصاعدی بهبود یافت، به طوری که سطح دی اکسید نیتروژن (NO2) در برخی مناطق نسبت به مدت مشابه سال گذشته 60 درصد کاهش یافته است و آلودگی هوا در شهرهایی مانند لندن و گلاسکو بسیار کم شده است. طبق گفته شبکه BBC بنا بر گزارش‌ها، کشورهایی مانند ایتالیا، کره جنوبی و چین نیز تحت تأثیر این بهبود هوا قرار گرفته‌اند.
از نظر روزنامه گاردین، آلودگی ذرات ریز معلق در لندن، بیرمنگام، بریستول و کاردیف بیشترین کاهش را نشان داده‌اند و پس از آن منچستر، یورک و بلفاست، گلاسکو و نیوکاسل تأثیر کمتری نسبت به دیگر شهرهای انگلستان داشته‌اند. دانشمندان بر این باورند که با تغییر وزش باد، این شاخص‌ها بیشتر از قبل سقوط خواهند کرد، زیرا "باد‌های فعلی باعث آلودگی‌های اضافی از قاره اروپا به انگلیس شده‌اند."
آلودگی هوا لندن
آلودگی هوای انگلیس کاهش یافته است، اما آلودگی نوری هنوز وجود دارد | عکس: Anna Moskvina
جیمز لی از دانشگاه یورک که داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند گفت: "هوا قطعاً بسیار سالم‌تر است. [ذرات ریز و NO2] دو آلاینده هوا هستند که بیشترین تأثیرات سلامتی را بر روی افراد دارند."
طبق گزارش های Curbed در کالیفرنیا، لس‌آنجلس اخیراً طولانی‌ترین هوای تمیز خود را از سال 1980 داشته است، در حالی که ساکنان نزدیک هیمالیا در شمال هند می‌گویند که برای اولین بار در 30 سال اخیر این رشته‌کوه از 200 کیلومتر دورتر قابل مشاهده است. کسی فکرش را نمی‌کرد که شیوع ویروس کرونا و نشستن در خانه این تاثیرا شگرف را بر محیط زیست داشته باشد.
طبق تحقیقات اخیر آلودگی هوا از عواملی بود که منجر به افزایش تلفات COVID-19 می‌شد. در مطالعه‌ای که منتشر شد، محققان دانشگاه هاروارد ارتباط بین تنفس در هوای آلوده طولانی مدت و انقباض ویروس را مشخص و اثبات کردند. نویسندگان این تحقیق نوشتند: "نتایج این مقاله نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض طولانی مدت در معرض آلودگی هوا، آسیب پذیری در برابر شدیدترین نتایج COVID-19 را افزایش می‌دهد."
لس آنجلس کرونا
این روزها به دلیل ویروس کرونا، لس آنجلس هوای بهتری دارد | عکس: Sean Pavone
در ادامه آقای لی به "گاردین" گفت: "این تغییرات امیدی درباره شیوع ویروس کرونا نیستند و ما همچنان باید این ویروس را شکست دهیم، حتی اگر آلودگی هوا بهبود داشته باشد، اما فکر می‌کنم این وضعیت نشان می‌دهد که ما واقعاً می‌توانیم با در خانه نشستن و کم کردن رفت‌وآمدهای بی‌مورد به موفقیت‌های زیادی برسیم. این نشان می‌دهد که اگر در شرایط عادی بتوانیم بیشتر در خانه کار کنیم، می‌توانستیم بسیار زودتر بر آلودگی هوا تأثیر بگذاریم."
برخی از فعالان محیط زیست امیدوارند که این آشکارسازی واضح منجر به تغییر دائمی شود و این روند حتی بعد از شکست ویروس کرونا و وضعیت کرونا هم ادامه یابد. دیدن این کاهش آلودگی هوا نشان می‌دهد که ترافیک کمتر می‌تواند به سرعت به هوای پاک منجر شود.

از گذاشتن پست تو فروم‌ها شروع کردم. 12 سالم بود که در دوره‌های خبرنگاری یونیسف یاد گرفتم چگونه بنویسم. بعد تو مجله‌های مختلف شروع به کار کردم و دست سرنوشت من رو به اینجا رسوند. در کنار نوشتن، همیشه از دیدن فیلم لذت می‌بردم، به همین دلیل شروع کردم زیرنویس زدن و شدم AmirDW.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.