ویزای ایران برای اتباع خارجی به چه مدارکی نیاز دارد؟ برای دریافت ویزای ایران باید چه مراحلی را طی کنید؟ هزینهی ویزای ایران چقدر است و چطور باید برای اخذ آن اقدام کنید؟ پاسخ تمامی این سوالها و هرچه دربارهی مراحل دریافت ویزای ایران میخواهید بدانید در این مطلب پیدا خواهید کرد.
اسمارتیز در این بخش یعنی بخش ویزا به طور کامل راجع به ویزای ایران و انواع آن، مراحل اخذ و مدارک لازم برای روادید ایران، هزینهی صدور آن و در آخر راجع به قوانین خاص برای بعضی از اتباع خارجی صحبت میکند.
“آنچه دربارهی اخذ ویزای ایران خواهید خواند، با وبسایت وزارت امور خارجه ایران و سامانه روادید الکترونیکی وزارت خارجه ایران تطبیق داده شده است. در این مطلب تلاش میکنیم به صورت قدم به قدم مراحل دریافت ویزای ایران برای اتباع خارجی را توضیح دهیم. با این حال اگر سوالی دارید، در بخش نظرات از ما بپرسید یا با شماره تلفن 02142062 تماس بگیرید.”
انواع ویزای ایران برای اتباع خارجی
به طور کلی، ایران برای گردشگران خارجی (اتباع خارجی) 13 نوع ویزا یا روادید صادر میکند. هر روادید براساس هدف سفر، شغل یا دلیل مسافر برای سفر صادر میشود که شامل موارد زیر است:
1.ویزا برای گروههای علمی یا ورزشکاران که قصد ورود دو یا چندباره به ایران را دارند.
2.ویزای توریستی یا سیاحتی برای گردشگران خارجی که قصد دیدن جاذبههای گردشگری ایران را دارند.
3.ویزای زیارتی برای گردشگرانی که قصد سفر به زیارتگاههای ایران را دارند.
4.ویزای سیاسی مخصوص مقامات دولتی و سیاسی سایر کشورها است که برای انجام رایزنیهای سیاسی به ایران میآیند.
5.ویزای تحصیلی برای کلیهی افرادی که قصد ادمه تحصیل در ایران را دارند مانند دانشآموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی.
6.ویزای اجازه یا حق کار برای افرادی که میخواهند در ایران کار کنند. این نوع ویزا برای اتباع برخی از کشورها سختتر است و با حساسیت بیشتری صادر میشود.
7.ویزای ترانزیت و عبور برای افرادی صادر میشود که قصد سفر به کشور سومی را از طریق کشور جمهوری اسلامی ایران دارند. حداکثر مدت زمان این ویزا 7 روز است. مهمانداران هواپیما، کارکنان قطار، رانندگان وسایل نقلیهی عمومی، خدمهی کشتی یا افرادی که قصد ماندن در ایران را ندارند و فقط از ایران عبور میکنند باید ویزای ترانزیت یا عبور ایران را بگیرند.
8.ویزای مطبوعاتی برای افرادی که با هدف پوشش خبری وارد ایران میشوند، صادر خواهد شد. خبرنگاران، عکاسان و روزنامهنگاران برای ورود به ایران باید این ویزا را بگیرند.
9.ویزای تجاری برای افرادی که به منظور شرکت در جلسات تجاری و امضای قراردادهای تجاری به ایران میآیند.
10.ویزای متعدد یا مولتی برای بعضی از کارشناسان و بازرگانانی که در طول دورهای مشخص مجبورند چندبار به ایران سفر کنند.
11.ویزای الحاق به خانواده برای افرادی است که قصد ثبت ازدواج در ایران را دارند و آقایان سایر کشورها که همسر ایرانی دارند.
12.ویزای اتباع خارجی دارای مادر ایرانی برای آن افرادی صادر میشود که مادر ایرانی دارند.
13.ویزای خروج برای ایرانیانی که تابعیت ایرانی خود را ترک کردهاند.
برای گرفتن ویزای ایران این نکات را فراموش نکنید:
1.اتباع تمام کشورهایی که گذرنامه و اجازهی اقامت معتبر در کشور محل اقامت دارند، میتوانند با ارائهی مدارک لازم و اخذ رواید (ویزا) به ایران سفر کنند.
2.اتباع تمام کشورها با گذرنامهی معتبر، میتوانند برای مسافرت به مناطق اقتصادی آزاد کیش، قشم و چابهار، ویزای 14 روزه را در مبادی ورودی مناطق مذکور دریافت کنند.
3.اتباع خارجی که زیر 18 سال هستند، برای اخذ ویزای ایران باید اجازهنامهی رسمی و کتبی از پدر داشته باشند. این اجازهنامه باید به تایید «نوتاری پابلیک» یا محضر رسمی محلی رسیده باشد.
4.اتباع خارجی که پس از ورود به مناطق آزاد، قصد سفر به سایر نقاط کشور را دارند باید به ساختمان نمایندگی وزارت امور خارجه مستقر در همان منطقه مراجعه کنند تا ویزا بگیرند.
5.در صورت رد درخواست ویزا به هر دلیلی، وجه پرداختی مسترد نمیشود.
6.اتباع سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا فقط در صورتی میتوانند ویزای توریستی ایران را دریافت کنند که با تور به ایران سفر کنند و برنامهی سفر آنها مشخص باشد.
7. صدور ویزا برای اتباع تمامی کشورها به جز فلسطین اشغالی (اسرائیل) براساس مقررات بلامانع است.
چگونگی دریافت ویزای ایران
وزارت امور خارجه ایران برای دریافت ویزای ایران 2 راه پیش روی مسافران گذاشته است:
الف) هر فرد میتواند با مراجعه به وبسایت وزارت امور خارجه ایران و پر کردن فرم ویزای ایران اقدام به ثبتنام ویزای ایران کند.
ب) اقدام از طریق آژانسهای گردشگری و مسافرتی که مجوز اخذ ویزا را دارند. اخذ ویزا با کمک آژانسهای مسافرتی راحتتر و سریعتر است و نیازی نیست که مراجعهکنندگان نگران کاغذبازیهای اداری یا ناآشنایی با مراحل باشند.
کشورهای معاف از ویزای ایران
با توجه به قوانین بین المللی و توافقات ایران با بعضی از کشورها، امکان ورود به کشور ایران برای تبعه برخی از کشورها بدون دریافت روادید (ویزا) امکانپذیر شده است. اتباع کشورهای آذربایجان، بولیوی، ترکیه، سوریه، لبنان، گرجستان، ارمنستان، ونزوئلا، مصر و مالزی شامل قوانین لغو روادید مطرح شده خواهند بود.
ویزای فرودگاهی ایران برای اتباع خارجی
هیئت وزیران جمهوری اسلامی ایران مصوبهی ویزای فرودگاهی بعضی از اتباع کشورهای مختلف صادر کرد. براساس این مصوبه، کلیهی دفاتر گذرنامه و روادید وزارت امورخارجه مستقر در
فرودگاه امام خمینی (ره)، مهرآباد، مشهد، شیراز و تبریز میتوانند به اتباع کشورهای در نظرگرفته شده،
ویزای فرودگاهی توریستی صادر کنند. قبل از معرفی کشورها باید به این نکته توجه کنید که این نوع ویزا صرفا با هدف توریستی (جهانگردی) صادر میشود. بنابراین کسانی که گذرنامههای سیاسی، خدمت، کارشناسی، خبرنگاری و گزارشگری دارند نمیتوانند از ویزای فرودگاهی استفاده کنند.
اتباع کشورهایی که میتوانند با هدف توریستی وارد ایران شوند و ویزای فرودگاهی بگیرند:
آذربایجان، آلبانی، آلمان، اتریش، ارمنستان، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، اسلوانی، اسلوواکی، امارات متحده عربی، اندونزی، اوکراین، ایتالیا، ایرلند، بحرین، برزیل، برونتی، بلاروس، بلژیک، بلغارستان، بوسنی هرزگوین، پرتغال، پرو، تاجیکستان، تایلند، ترکمنستان، چین، دانمارک، فدراتیو روسیه، رومانی، ژاپن، سنگاپور، سوئد، سوئیس، سوریه، عربستان، عمان، فرانسه، فلسطین، قبرس، قرقیزستان، قطر، کرواسی، کره جنوبی، کره شمالی، کلمبیا، کوبا، کویت، گرجستان، لبنان، لوگزامبورگ، لهستان، مالزی، مجارستان، مغولستان، مکزیک، نروژ ، نیوزلند، ونزوئلا، ویتنام، هلند، یوگسلاوی و یونان.
اتباع کشورهایی که نمیتوانند ویزای فرودگاهی ایران را بگیرند:
کشورهای انگلستان، آمریکا، کانادا، کلمبیا، هندوستان، عراق، اردن، پاکستان، بنگلادش، سومالی و افغانستان امکان اخذ ویزای فرودگاهی ایران (Visa on Arrival) را ندارند. این اتباع باید حتما قبل از ورود به ایران ویزای خود را دریافت کنند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی ایران
همانطور که قبلا اشاره کردیم، برای دریافت ویزای توریستی ایران خود فرد باید شخصا اقدام کند یا از طریق آژانسهای مسافرتی ویزای ایران را بگیرد که در روش دوم با توجه به حذف کاغذبازیهای اداری و آشنایی کامل آژانسهای گردشگردی با مراحل اخذ ویزا، این کار سریعتر انجام میشود. در هر صورت برای اخذ ویزای توریستی ایران باید مدارک زیر حاضر شود:
مدارک میزبان:
اسکن صفحه اول شناسنامه
اسکن کارت ملی
آدرس و شماره تماس محل کار و زندگی
شغل میزبان
مدارک میهمان:
اسکن صفحه اول پاسپورت
اسکن عکس پرسنلی
آدرس محل زندگی
نام پدر میهمان
شغل میهمان
با این حال در صورتی که اتباع خارجی از آژانس مسافرتی درخواست ویزای ایرانی را داشته باشند باید مراحل زیر را طی کنند:
بعد از دادن مدارک مورد نیاز به آژانس، آژانس برای شخص دعوت شونده (میهمان)، دعوتنامه صادر میکند. در صورت موافقت بخش روادید امور خارجه ایران، شمارهی تایید (Reference Number/Confirmation number) به آژانس اعلام میشود و مهمانان میتوانند با مراجعه به کنسولگری ایران و ارائهی کد تایید ویزای ایران که از سمت آژانس به مهمان ارائه شده، به آسانی ویزای توریستی ایران یا ویزای تجاری ایران را دریافت کنند.
برای اطلاع از هزینهی کارمزد دریافت ویزای ایران از آژانس، باید با خود آژانس تماس بگیرند. مدت زمان ارائهی شماره تایید ویزا (کانفرمیشن نامبر یا رفرنس نامبر) از طرف وزارت امور خارجه، بین 7 الی 10 روز کاری است که در ویزای فوری ایران به 3 تا 4 روز کاری میرسد.
قیمت ویزای ایران از نوع توریستی
هر تبعهی خارجی برای اطلاع از قیمت ویزای ایران باید به کنسولگری یا سفارت ایران در کشور خود مراجعه کند. البته در صورتی که اتباع خارجی از طریق آژانسهای مسافرتی اقدام کنند، میتوانند از خودِ آژانس این سوال را بپرسند.
اعتبار ویزای ایران برای اتباع خارجی و تمدید ویزای ایران
اعتبار ویزای ایران 3 ماهه (90 روز) است که افراد میتوانند تا 30 روز در ایران اقامت داشته باشند. اگر اتباع خارجی میخواهند بیشتر از 30 روز در ایران بمانند باید درخواست تمدید ویزای ایران را بدهند، در غیر این صورت اقامت بیش از مدت زمان تعیین شده، خلاف قوانین جمهوری اسلامی است. برای تمدید ویزای ایران بهتر است بین 1 تا 3 روز قبل از پایان مدت ویزا، به دفتر پلیس اتباع خارجی ایران، مراجعه کنند.
در تهران برای تمدید ویزا 2 دفتر پلیس اتباع خارجی هست که افراد میتوانند به آنجا مراجعه کنند اما در شهرستانها باید دفاتر پلیس +10 مراجعه کنند:
1. دفتر مرکزی پلیس اتباع خارجی در خیابان مطهری، نبش خیابان کوه نور
2. دفتر پلیس اتباع خارجی در خیابان ستارخان
آدرس وزارت امور خارجه ایران در تهران
تهران، شهر تهران، میدان امام خمینی (ره)، خیابان امام خمینی (ره)، وزارت امور خارجه
کد پستی: 1136914811
تلفنخانه: 61151
نمابر: 66743149
پست الکترونیکی : [email protected]
صفحات اینترنتی وزارت امور خارجه ایران: www.mfa.gov.ir و www.mfa.ir
نقشهی ساختمان وزارت امور خارجه ایران در تهران:
ساختمان شماره 3: امور کنسولی
ساختمان شماره 9: ستاد کنسولی کانادا و انگلستان