تاکنون پارکهای زیادی در تهران احداث شدهاند، برخی از آنها قدمتی چند دهساله دارند و جزئی از هویت این شهر شدهاند. از گذشته تاکنون، از تفریحات بسیاری از مردم تهران، حضور در پارکها و بوستانهای این شهر بوده است. در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از زیباترین و قدیمیترین پارکهای این شهر آشنا کنیم. این پارک خاطرهانگیز، قدمتی نزدیک به 50 سال دارد.
پارک ساعی تنها یک پارک نیست و امروزه از
جاذبههای شهر تهران تبدیل شده است. این پارک به همت بزرگمردانی چون مهندس ساعی و استاد محجوبی بنا شده است. با
اسمارتیز همراه باشید تا با این پارک تهران بیشتر آشنا شوید.
شاید اینها را هم بپسندید!
بهترین زمان برای بازدید از پارک ساعی
ازآنجاییکه پارک ساعی دارای گونههای گیاهی زیادی ازجمله ماگنولیا، ژنی گو، افرا و ... است بازدید از این پارک در فصول بهار و تابستان جذابیت بیشتری نسبت به فصلهای دیگر دارد. با این وجود فضای بزرگ و جذاب این پارک با درختان بسیار متنوع آن را به مکانی مطلوب برای پیادهروی تبدیل کرده است و بازدید از آن میتواند در هر فصلی خوب باشد. تماشای درختان رنگارنگ پاییزی، خاطرهای فراموش نشدنی از این پارک در ذهن شما باقی میگذارد و برفبازی در یک روز برفی زمستانی در آن، میتواند نشاط زیادی به شما بدهد. در یک کلام باید گفت، مراجعه به این پارک زمان نمیشناسد، هر وقت اراده کردید، میتواند کفشهای خود را بپوشید و به همراه خانواده، دوستان یا تنها، قدم در این پارک زیبا بگذارید.
بازدید از پارک ساعی را صبح زود انجام دهید
راههای دسترسی به پارک
برای رفتن به پارک ساعی با وسایل نقلیه عمومی میتوانید سوار اتوبوسهای خط راهآهن- پارکوی یا راهآهن-
تجریش شوید و با پیاده شدن در ایستگاههای پله سوم یا آبشار به این پارک بروید. اگر استفاده از تاکسی را ترجیح میدهید با تاکسی به میدان ونک بروید، سوار اتوبوس خطهایی که گفته شد بشوید بعد از رد کردن 3 ایستگاه به سمت جنوب و رسیدن به ایستگاه آبشار پیاده شوید، با کمی پیادهروی به پارک میرسید.
برای رفتن به پارک ساعی با
مترو تهران، در ایستگاه میرزای شیرازی که نزدیکترین ایستگاه مترو به پارک ساعی است پیاده شوید و از خیابان بهشتی و وزرا به پارک ساعی بروید.
اگر میخواهید با ماشین شخصی به پارک ساعی بروید میتوانید از اتوبان مدرس، رسالت یا کردستان خیلی راحت به این پارک برسید. ما به شما توصیه میکنیم در روزها و ساعات کاری، با توجه به شلوغی و محدودیتهای ترافیکی
خیابان ولیعصر و دیگر خیابانهای منتهی به این پارک، از وسیله نقلیه شخصی استفاده نکنید، چرا که ممکن است مجبور شوید وقت زیادی را در ترافیک بگذرانید.
هزینهی بازدید و ساعات دسترسی به پارک ساعی
این پارک در تمامی روزهای هفته و همه ساعات شبانهروز حتی تعطیلات رسمی، پذیرای مراجعهکنندگان هست و برای وارد شدن به پارک و بازدید از قسمتهای مختلف آن، نیازی به تهیه بلیت ورودی و پرداخت هزینه نیست. با این حال، توجه داشته باشید که بوستان ساعی در یکی از شلوغترین و پرترافیکترین خیابانهای تهران یعنی خیابان ولیعصر قرار دارد، به همین دلیل توصیه میکنیم در روزهای تعطیل به آنجا مراجعه کنید تا وقت شما در ترافیک هدر نرود. در روزهای کاری هم میتوانید از مترو یا اتوبوس استفاده کنید تا در ترافیک خیابانهای منتهی به این پارک گرفتار نشوید.
ساعات دسترسی به پارک ساعی
دانستنیهای قبل از دیدن پارک ساعی
پارک ساعی که به نام بوستان ساعی هم شناخته میشود از قدیمیترین پارکهای تهران است. این پارک در خیابان ولیعصر، در منطقه 6 شهرداری تهران قرار دارد. معماری و فضای متفاوت این پارک هر روز شهروندان تهرانی را مهمان خود میکند. مهندس کریم ساعی ابتدا محل این پارک را درختکاری کرد و بعد وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت آن را به عهده گرفت. در دهه 40 حسین محجوبی ایده طراحی این پارک را مطرح کرد و تا سال 1352 ساخت پارک ساعی تکمیل شد.
این پارک 12 هکتار مساحت دارد. توجه به جزئیات در ساخت مجسمههای حیوان برای پارک ساعی باوجود آسیبهای جدی که دیدهاند قابلتوجه است. پارک ساعی بخشی را هم به حیات وحش و پرندگان اختصاص داده است که به تقلید از باغهای ژاپنی ساخته شده است. از حیوانات و پرندگانی که در این بخش نگهداری میشوند میتوان به اردک، همستر، لاکپشت، غاز، طوطی وحشی، قو، سنجاب، مرغابی و ... اشاره کرد.
پارک ساعی با بیش از 17 گونه گیاهی، فضای سبزی عالی را برای شهروندان فراهم کرده است. این گیاهان شامل موارد زیر است:
• گردو
• چنار
• سیب
• کاج
• زالزالک
• سرو شیرازی
• ژنیگو
• یاس وحشی
• چنار
• ماگنولیا
• سدروس
• سرو نقره ای
• سرو بادبزنی
• افرا
• برگ بو
• نارون
جدا از مجسمههای حیوانات و طراحی نام آنها در کنارشان، این پارک با داشتن زمین اسکیت و زمینبازی کودکان میتواند برای سرگرم کردن و تفریح کودکان انتخاب خوبی باشد. آلاچیق، آبنماهای بزرگ، دریاچه مصنوعی و تندیسهای مختلف ازجمله تندیس مهندس کریم ساعی به جذابیت فضای این پارک اضافه میکند. همچنین میتوانید از امکانات دیگر این پارک مثل آلاچیق، آمفیتئاتر، کتابخانه، فرهنگسرا، کافیشاپ، بوفه خوراکی، سرویس بهداشتی و نمازخانه هم استفاده کنید.
اگر اهل شطرنج هستید میتوانید از میزهای شطرنج در گوشهای از پارک با فضای سربسته استفاده کنید. میزهای فوتبال دستی هم میتواند پیر و جوان را برای یک بازی گروهی هیجانانگیز دورهم جمع کند.
مسیرهای عریض در پارک ساعی باوجود سایه درختان بلند، آن را به مکانی ایده آل برای دوچرخهسواری تبدیل میکند. پیادهروی هم در پارک ساعی با وجود گونههای گیاهی متنوع و زیباییهای چشمنواز فراوان لذتبخش است.
مهندس ساعی پدر منابع طبیعی کشور ما ایران و بنیانگذار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ایران و رشته جنگلداری در دانشگاههای ایران است. جالب است بدانید درختهای خیابان ولیعصر تهران (خیابان پهلوی پیش از انقلاب) نیز توسط او کاشته شدهاند.
درختان این پارک قدمت زیادی دارند. کاشت درختان موجود در این بوستان از سال 1324 توسط مهندس ساعی آغاز شد و در سال 1329 با تلاش خود او تبدیل به پارک شد.
دیدنیهای پارک ساعی تهران
راهنمای بازدید از پارک
جالب است بدانید، خیابان ولیعصر که پارک ساعی در آن واقع شده است، بلندترین خیابان شهر تهران و خاورمیانه است. این خیابان درگذشته دارای بیش از 60 هزار درخت چنار بود، اما متاسفانه در حال حاضر، فقط 8 هزارتا از آن باقی مانده است. این خیابان که از میدان راهآهن در جنوب شهر تهران شروع شده و در میدان تجریش در منطقه شمیران در شمال تهران به پایان میرسد، به دستور رضاشاه پهلوی احداث شده است. ما به شما توصیه میکنیم، قبل از وارد شدن به پارک و یا وقتی از آن خارج شدید، در این خیابان زیبا و تاریخی قدم بزنید.
در صورت تمایل میتوانید از مراکز خرید بزرگی که در این خیابان بنا شده است، دیدن کنید، برای صرف نهار یا شام به یکی از رستورانهای آن مراجعه کنید و اگر به موزهها مکانهای فرهنگی علاقه دارید، از اماکنی چون فرهنگستان هنر، کاخ مرمر و ... بازدید کنید. در خیابان ولیعصر و در نزدیکی پارک ساعی، سالنهای سینمای زیادی مانند سینما آفریقا،
سینما استقلال، سینما قدس نیز وجود دارد، شما میتوانید، پس از بازدید از پارک یا قبل از آن، مقداری از وقت خود را به تماشای فیلم در یکی از آنها اختصاص دهید.
اگر به عکاسی علاقه داری، حتما دوربین خود را به همراه داشته باشید تا بتوانید از فضاهای بینظیر این پارک عکاسی کرده و تصاویر زیبایی ثبت کنید.
با توجه به تنوع گونههای گیاهی این پارک، به علاقهمندان و دانشجویان گیاهشناسی توصیه میکنیم، حتما از این پارک دیدن کنند.
ورزشکاران عزیز هم میتوانند برای انجام حرکات ورزشی و دویدن، به این پارک مراجعه کنند تا علاوه بر ورزش، از طبیعت زیبا و هوای تمیز این پارک لذت ببرند.
اگر قصد دارید برای صرف نهار یا شام به این پارک مراجعه کنید، حتما از رستورانهای داخل پارک یا خیابانهای اطراف آن استفاده کنید و از آوردن غذا به داخل پارک یا روشن کردن آتش در آن جدا خودداری کنید. چرا که این پارک در مرکز شهر قرار دارد و یک پارک جنگلی نیست. برای این منظور میتوانید به بوستانهای اطراف تهران مانند پارک
چیتگر مراجعه کنید.
راهنمای بازدید از پارک
این پارک برای کسانی که فرزندان خردسال یا کودک دارند نیز بسیار مناسب است. علاوه بر بهره بردن از زمین بازی و اسکیت، میتوانید آنها را به بازدید پرندگان متنوع و دیگر حیوانات موجود در آن ببرید. در روزهای برفی که معمولا مدارس نیز تعطیل میشوند، میتوانید فرزندان خود را برای
برف بازی و درست کردن آدم برفی به این پارک ببرید.
با توجه به وجود ساختمان سازمانها و ادارات مختلف در اطراف پارک ساعی، اگر شما نیز از شهرهای دیگر ایران، برای انجام کارهای مختلف اداری، به یکی از این سازمانها مراجعه کردید، بازدید از این پارک را فراموش نکنید. حضور در این پارک قطعا خستگی را از تن شما خارج میکند.
در پایان باید بگوییم، اگر قصد دارید یک روز مفرح همراه با خانواده، دوستان و آشنایان خود در یک فضای سبز زیبا میان درختان سر به فلک کشیده داشته باشید، این پارک را انتخاب کنید. چرا که قطعا، وجود گونههای گیاهی مختلف، مجسمه و تندیسهای زیبا، دریاچه مصنوعی، انواع پرندگان و حیوانات مختلف به همراه طراحی فوقالعاده زیبای پارک، یک روز لذتبخش را برای شما رقم خواهد زد.
دوست دارید با دیگر پارک های تهران آشنا شوید؟ شاید خواندن مطلب «
پارک آب و آتش» و «
پارک ملت تهران» برای شما جذاب باشد.