• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

پارک لاله تهران

26 اسفند، 1398
2 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
پارک‌ها و فضاهای سبز، ریه‌های کلان شهری مانند تهران محسوب می‌شود. طبق آخرین آمار، شهر تهران 2156 بوستان مختلف دارد که قدمت بعضی از آن‌ها به بیش از نیم قرن می‌رسد. از شناخته شده‌ترین پارک‌های پایتخت می‌توان به پارک لاله اشاره کرد. پارک لاله تهران از قدیمی‌ترین و زیباترین پارک‌های تهران است و می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای گذراندن روز جمعه‌ی شما باشد. در این مطلب به شما کمک می‌کنیم تا بیشتر با این پارک پرآوازه آشنا شوید. با اسمارتیز همراه باشید.
تاریخچه و پیشینه پارک لاله تهران
پارک لاله تهران در سال 1345 به درخواست فرح پهلوی از محمدرضا شاه ساخته شد. با توجه به مالکیت اولیه زمین پارک که متعلق به ارتش بود، تنها شاه می‌توانست دستور تغییر کاربری آن را صادر کند. این زمین با نام باغ جلالیه شناخته می‌شد و توسط ارتش ایران برای اسب دوانی و نگهداری چهارپا مورد استفاده قرار می‌گرفت. طرح و نقشه پارک را طراحی فرانسوی به نام “ژوفه” کشید و پس از تایید ملکه با کمک سایر طراحان فضای سبز و همکاران ایرانی اجرا شد. قسمت شمالی پارک برای بناهای فرهنگی و عمومی و قسمت جنوبی صرفاً برای پارک و فضای سبز در نظر گرفته شده است. سر انجام در سال 1345 پارک لاله با مساحت حدود 35 هکتار افتتاح گردید. نام پارک در ابتدا بوستان فرح بود و پس از انقلاب سال 57 به بوستان خسرو گلسرخی مشهور شد. مدتی پس از آن، نامش به پارک لاله تغییر یافت و هنوز هم به همین نام مشهور است.
دیدنی‌های پارک لاله تهران تنها به فضای سبز و درختان آن محدود نمی‌شود و جاذبه‌های منحصر به فردی دارد که می‌تواند شما را برای ساعات متوالی سرگرم نماید. آبنمای مرکزی پارک به سبک ژاپنی در قسمت جنوبی پارک ساخته شده و در کنار آبنماهای سنگی، آبنمای مسجد، آبنمای بزرگ مرکزی، آبنمای ابوریحان و آبنمای پلکانی در بخش‌های دیگر پارک، جذابیت بصری ویژه‌ای به پارک بخشیده‌اند. اما دیدنی‌های پارک به آبنماها خلاصه نمی‌شود. تندیس‌های متفاوتی از خیام ساخته ابوالحسن صدیقی، ابوریحان بیرونی ساخته محمدعلی مددی و مجسمه‌های گروه حشمت ساخته آذر شیخ بهاالدین زاده در این پارک نصب شده‌اند. تندیس استاد کامران نجات اللهی از شهدای انقلاب نیز در کنار آبنمای پلکانی و تندیس مروه الشربینی شهید عفاف و حجاب هم در ورودی خیابان حجاب، برای بازدید عموم گذاشته شده‌اند.
جذابیت‌های پارک لاله تهران، بازارچه و فروش محصولات صنایع دستی و خوراکی‌های محلی خوشمزه را هم شامل می‌شود. در این بازارچه که به نام بازارچه خوداشتغالی پارک لاله مشهور شده است، بوفه‌ها و مغازه‌های کوچکی وجود دارند که محصولات صنایع دستی ایرانی و خوراکی‌های بومی را به فروش می‌رسانند. با خرید از این مغازه‌ها می‌توانید هم کالایی ایرانی را تهیه کنید و هم به اشتغال شهر کمکی برسانید.
مجسمه خیام در پارک لاله تهران
مجسمه خیام در پارک لاله تهران
بهترین زمان رفتن به پارک لاله تهران
پارک لاله تهران، مکانی چند منظوره و جذاب برای همه سلایق و سنین است. وجود فضای سبز و امکانات ورزشی این پارک را برای ورزش صبحگاهی و پیاده‌روی روزانه و شبانه مناسب می‌کند. همچنین فضای بازی کودکان و زمین بازی ورزش‌هایی مانند بدمینتون، شطرنج، دوچرخه سواری، پینگ پنگ، والیبال، بسکتبال، اسکیت و فوتبال می‌تواند گزینه خوبی برای خانواده‌ها و پیک نیک‌های روزانه باشد. وجود مراکز فرهنگی مانند موزه هنرهای معاصر و مرکز تئاتر عروسکی نیز جنبه دیگر پارک را به ما نشان می‌دهد. به طور دقیق نمی‌توان ساعت و زمان مشخصی برای رفتن به پارک لاله مشخص کرد. چهارفصله بودن و عمومیت پارک، در اینجا خودش را نشان می‌دهد. در هر زمانی با هر گروهی و به هر دلیلی که به پارک لاله بروید، می‌توانید برای خود سرگرمی و جذابیتی بیابید. می‌توانید ابتدا برنامه‌ای کوتاه یا بلند برای سفر نیمروزه به پارک بریزید و بر طبق همان به بازدید از امکانات و قابلیت‌های پارک بپردازید.
ساعت آفتابی پارک لاله تهران
ساعت آفتابی پارک لاله تهران
راه‌های دسترسی به پارک لاله تهران
آدرس: تهران، خیابان حجاب، پارک لاله تهران
پارک لاله تهران از شمال به خیابان دکتر فاطمی، از جنوب به بلوار کشاورز، از غرب به خیابان کارگر شمالی و از شرق به خیابان حجاب محدود شده است. هر کدام از این مسیرها به پارک لاله ورودی دارند و از هر مسیر می‌توانید وارد پارک شوید. بهتر است قبل از طی مسیر هر ضلع، مکان‌های دیدنی یا جاذبه‌های نزدیک آن را بررسی کنید تا با بهترین و سریع‌ترین راه وارد پارک شوید.
  • ورودی خیابان دکتر فاطمی: از طریق ایستگاه اتوبوس جنب می‌توانید به خیابان فاطمی برسید. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو تهران نیز ایستگاه میدان جهاد است که در ابتدای خیابان فاطمی قرار دارد و باید ده دقیقه‌ای پیاده‌روی داشته باشید. در ضلع خیابان دکتر فاطمی می‌توانید به موزه فرش، گالری هنر لاله، هتل لاله، کلیسای پارک لاله، زمین فوتبال و مرکز پست لاله دسترسی داشته باشید.
  • ورودی خیابان حجاب: بهترین گزینه برای رفتن به پارک لاله از طریق خیابان حجاب به غیر از خودروی شخصی، استفاده از ایستگاه متروی میدان جهاد است. بعد از پیاده شدن در ایستگاه میدان جهاد، به سمت خیابان دکتر فاطمی ده دقیقه پیاده‌روی کنید و بعد بر سر تقاطع حجاب بپیچید. در این ضلع می‌توانید به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، هتل ورزش، استخر هتل ورزش، خانه والیبال تهران و دبیرستان سعیدی دسترسی داشته باشید.
  • ورودی بلوار کشاورز: دو ایستگاه اتوبوس ولیعصر (نصر) و بیمارستان امام در دو سمت ورودی پارک از بلوار کشاورز قرار دارند. فاصله آن‌ها تا پارک حدوداً با 10 دقیقه پیاده‌روی‌ست و استفاده از خودروی شخصی شاید بهترین گزینه برای رفتن از این مسیر باشد. در ضلع بلوار کشاورز می‌توانید باغ ژاپنی و ایستگاه آتش نشانی پارک لاله را ببینید.
  • ورودی خیابان کارگر: در این مسیر می‌توانید از شمال با ایستگاه کارگر و از جنوب با ایستگاه بیمارستان امام به پارک لاله برسید. در این مسیر می‌توانید بازارچه خود اشتغالی پارک لاله، آمفی تئاتر روباز، مسجد پارک لاله و موزه هنرهای معاصر را مشاهده کنید. 
هزینه‌ی ورودی و ساعات دسترسی
هزینه ورودی برای پارک لاله تهران گرفته نمی‌شود. یعنی ورود شما در هر ساعتی از شبانه روز به پارک لاله، رایگان خواهد بود. استفاده از بسیاری امکانات و قابلیت‌ها مانند بازدید از تندیس‌ها و مجسمه‌ها، بازدید از آبنماها و پارک ژاپنی و بازی در زمین‌های ورزشی پارک رایگان است و تنها برای وارد شده به موزه‌ها و گالری پارک لاله باید هزینه پرداخت کنید. هر کدام از این مکان‌های غیرعمومی پارک اعم از موزه‌ها و گالری دارای ساعات دسترسی مشخص به خود هستند و به طور مشخص نمی‌توان بازه زمانی برای آن‌ها ارائه کرد. اما برای بازدید از پارک لاله، محدودیت زمانی ندارید و می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز وارد پارک شوید.
بازارچه خود اشتغالی پارک لاله تهران
بازارچه خود اشتغالی پارک لاله تهران
دانستنی‌هایی در مورد پارک لاله تهران
  •  پارک لاله تهران در سال 1345 افتتاح شد.
  • زمین پارک، قبلاً به عنوان زمین اسب دوانی و رژه توسط ارتش مورد استفاده قرار می‌گرفت.
  • پارک لاله را می‌توان از بزرگ‌ترین و جذاب‌ترین پارک‌های تهران لقب داد.
  • اولین کانون فکری پرورش کودکان و نوجوانان در این پارک افتتاح شد.
  • وجود آلاچیق‌های زیاد و فضای بازی و ورزش کودکان باعث شده که پارک لاله محل خوبی برای پیک نیک روزانه خانوادگی باشد.
  • در بازارچه خود اشتغالی پارک لاله، فرصت خرید صنایع دستی و خوردن خوراکی‌های محلی را دارید. 
راهنمای رفتن به پارک لاله تهران
چند منظوره بودن پارک لاله باعث شده که این پارک مناسب برای تمامی گروه‌های سنی و تمامی اعضای خانواده باشد. می‌توانید ساعت‌ها در پارک لاله باشید و هنوز جایی برای دیدن وجود داشته باشد. برای یک گردش صرفاً پیاده‌روی در پارک لاله به 2 تا 4 ساعت زمان نیاز دارید. اما اگر بخواهید تمامی اماکن درون پارک را ببینید و به موزه‌ها سری بزنید، شاید حتی یک روز هم کم باشد. جذابیت پارک لاله این است که اکثر قابلیت‌ها و دیدنی‌های آن را می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای تجربه کنید؛ این یعنی یک تفریح سالم، جذاب و ارزان قیمت برای تمامی اعضای خانواده. البته استفاده از دیگر قابلیت‌ها مانند بازدید از موزه‌ها نیز هزینه چندانی ندارد و اگر فرصت و بودجه بازدید از موزه‌ها را دارید، از دستش ندهید.
پارک لاله تهران، مکانی متفاوت با دیگر پارک‌های شهر است که این اختلاف را می‌توانید در مقایسه قابلیت‌ها و ویژگی‌ها به خوبی متوجه شوید. دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی، فضای سبز گسترده و امکانات قابل توجه، می‌تواند دلایل خوبی برای اقامت هر چند کوتاه مدت، در دو هتل پارک لاله باشد. هتل ورزش و هتل لاله (کنتیننتال سابق) دو هتلی هستند که برای اقامت‌های کوتاه و بلند شما در تهران مناسب‌اند. اگر عازم تهران هستید و می‌خواهید هتلی برای اقامت خود رزرو کنید، می‌توانید این دو گزینه را نیز در لیست خود بگنجانید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4 12 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.