سفر، گمشدهی بسیاری از ما در دوران قرنطینهی اجباری بوده است. گمشدهای که دوست داریم هرچه زودتر تکلیفش روشن شود تا بتوانیم دوباره به آن برگردیم. خبر خوب آنکه با کاهش نرخ
شیوع ویروس کرونا کشورهای مختلف به فکر بازگشایی مرزها و از سر گرفتن مجدد فعالیتهای گردشگری افتادهاند. در ادامه با
اسمارتیز همراه باشیذ تا با لیست این کشورها و جزییات تصمیمگیری آنها آشنا شوید.
شاید اینها را هم بپسندید!
بازگشایی دوبارهی مرزها: امیدی برای احیای صنعت گردشگری
همزمان با کاهش نرخ شیوع ویروس کرونا، کشورهای مختلف در حال برنامهریزی برای شروع ایمن دوبارهی گردشگری هستند. هفته گذشته اتحادیه اروپا اعلام کرد که خواستار بازگشایی ایمن مرزها بین کشورهای عضو با میزان مشابهی از نرخ شیوع COVID-19 است. تصمیمی که حتی ایتالیا به عنوان یکی از سه کشور نخست از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا آن را حمایت کرده و خواستار بازگشایی مرزهایش شده است. جالب است بدانید کشور ترکیه در همسایگی خودمان هم تصمیمی مشابه اتخاذ کرده و در صدد است تا
گردشگری بینالمللی را از اواسط ماه ژوئن دوباره از سر بگیرد. شما هم دوست دارید هر چه زودتر به سفر بروید؟
کشورها و مناطقی در سراسر جهان که مدعی مدیریت موفق ویروس کرونا هستند، برای بازگشایی هتلها، مراکز خدمات گردشگری و ایجاد مناطق مسافرتی ایمن، اقدامات مشخصی را انجام میدهند. البته این تصمیمات با توجه به ماهیت غیرقابل پیش بینی ویروس کرونا و در صورت وجود خطر احتمالی افزایش مجدد آن ممکن است در لحظه تغییر کند. توانایی برای مسافرت در اوقات فراغت طی چند ماه آینده وابسته به توصیههای بهداشتی هر دولت از جمله قابلیت ردیابی و تست ویروس،
پاسپورت سلامت، پروتکلهای بهداشتی مرزهای جغرافیایی و قوانین فاصلهگذاری اجتماعی خواهد بود. با توجه به اینکه محدودیتهای سفر کاهش پیدا کرده، بیایید نگاهی بیندازیم به تصمیمات اعلام شده از سوی کشورهای مختلف برای شروع مجدد فعالیتهای گردشگری در سال جاری.
استرالیا و نیوزلند
استرالیا و نیوزلند رسما موافقت خود را برای معرفی "یک پروتکل اختصاصی" اعلام کردهاند. این پروتکل برای از سر گیری مجدد سفر بین کشورهای همسایهی استرالیا و نیوزلند طراحی شده، مادامی که انجام این کار بیخطر باشد. طبق این توافقنامه مسافران بدون گذراندن دوره قرنطینهی 14 روزه میتوانند در این کشورها تردد کنند.
اگرچه هنوز برنامهی زمانی مشخصی تدوین نشده است، نخست وزیر استرالیا -اسکات موریسون- اظهار کرده که ماه اکتبر زودترین زمان ممکن برای شروع مجدد سفرهای مسافران بین المللی خواهد بود. از طرفی، وزیر امور خارجه نیوزلند، وینستون پیترز به ABC گفته که ممکن است این اتفاق زودتر رخ دهد.
وینستون پیترز
"زمان عنصر اساسی در اقتصاد هر دو کشور ما به حساب میآید و اگر به یکدیگر
اعتماد داشته باشیم و به اهداف بهبود اقتصادی کور توجه کنیم، پس فکر میکنم
خیلی زودتر از آنچه مردم فکر میکنند این اتفاق بیفتد"
دبی
مقامات دبی از جولای (تیرماه) قصد بازگشایی مرزهایشان را به روی گردشگران بینالمللی دارند، اما در عین حال هشدار دادهاند که اوضاع میتواند تغییر کند و برنامهها تا سپتامبر به تعویق بیفتند. پیش از این، رستورانها و فروشگاههای خرده فروشی دبی از تاریخ 24 آوریل و در پی کاهش شیوع ویروس کرونا (با اقدامات سختگیرانه حفظ فاصلهی) بازگشایی شدند. اکنون دبی به دنبال راههایی برای استقبال دوباره از گردشگران است.
با این وجود جزییات این خبر هنوز کاملا اعلام نشده. برای مثال آیا در ماه جولای همه چیز به آرامی شروع میشود یا قرار است سپتامبر باشد؟ "هلال آل ماری"، مدیرکل بخش گردشگری و بازاریابی بازرگانی دبی، به تلویزیون بلومبرگ چنین گفت: «ما فقط باید مطمئن شویم که اگر اوضاع زودتر از آنچه پیشبینی شده به حالت عادی برگردد، آماده باشیم.»
استونی، لتونی و لیتوانی
مشابه برنامهی استرالیا و نیوزلند، کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی هم اولین برنامهی سفر اروپا را در 15 مه (اردیبهشت) آغاز کردند. نخست وزیر استونی –جوری راتاس- در توییتر خود چنین نوشت: «این اقدام گامی بزرگ به سوی زندگی عادی است. طبق این توافقنامه، شهروندان بدون نیاز به گذراندن قرنطینه میتوانند بین سه کشور بالتیک سفر کنند، اگرچه بازدید کنندگان خارج از منطقه به مدت 14 روز نیاز به گذراندن قرنطینه دارند.»
“شهروندان این 3 کشور بدون نیاز به گذراندن قرنطینه میتوانند بین سه کشور بالتیک سفر
کنند، اگرچه بازدید کنندگان بینالمللی به مدت 14 روز نیاز به گذراندن
قرنطینه دارند.”
سولیوس اسکرونلیس -نخست وزیر لیتوانی لیتوانی- به رویترز گفت: "تنها کشورهایی که با موفقیت با این وضعیت برخورد کردهاند، میتوانند مرزهای خود را باز کنند." همچنین او اضافه کرد که لهستان و فنلاند هم ممکن است چند ماه بعد و با توجه به موفقیتآمیز بودن این طرح اقدامات مشابهی انجام دهند.
فیجی
مقامات جزیرهی فیجی بسیار تمایل دارند که به برنامهی مخصوص استرالیا و نیوزلند بپیوندند. گردشگری تقریباً 40 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد و به گفتهی گاردین، 41 درصد از گردشگران آن از استرالیا و 23 درصد از نیوزیلند به این جزیره میآیند.
وزیر امور خارجهی فیجی به رسانههای محلی چنین گفته که مذاکرات با وزارتخانههای مربوطه در حال انجام است اما هنوز هم باید ریسکها را در نظر گرفت. در حال حاضر، سازمان گردشگری فیجی گزارش داده که حدود یک سوم هتلها و استراحتگاههای این جزیره هنوز باز هستند. مقامات فیجی ابراز امیدواری کردند که تا اواخر ماه جاری این جزیره را بدون ویروس اعلام کنند و سپس ضمن حفظ پروتکلها، بر روی برنامههایی برای ایمن کردن مرزهای خود تمرکز کنند.
آلمان
اگرچه مرزهای زمینی آلمان با لوکزامبورگ در هفتهی گذشته بازگشایی شد، اما کنترل مرزی با فرانسه، سوئیس و اتریش تا اواسط ژوئن ادامه خواهد یافت. در حال حاضر، همه ورودیها به این کشور باید به مدت 14 روز در قرنطینه باشند اما آلمان امیدوار است که تا پایان تابستان گردشگری بینالمللی را از سر بگیرد.
از طرفی هتلها و
مراکز دیدنی آلمان در پایان ماه برای بازدیدکنندگان داخلی افتتاح میشود. این در حالیست که بسیاری از کافهها و رستورانها در سراسر کشور از قبل با کاهش ظرفیت بازگشایی شدهاند. همچنین موزهها در برلین، پذیرای بازدیدکنندگان هستند. علی رغم برنامههای آلمان برای بازگشایی، وزیر خارجه آن Heiko Maas نسبت به بازگشت به "تجارت به طور معمول" هشدار داد.
“ما می خواهیم تعطیلات تابستانی را امکان پذیر کنیم اما فقط تحت شرایطی
مسئولانه. به همین دلیل لازم است که به وضوح به مردم بگوییم محدودیتهایی
در همه جا وجود خواهد داشت - در سواحل ، رستوران ها و مراکز شهر.”
یونان
یونان از جمله کشورهاییست که توانسته نرخ شیوع پایین ویروس کرونا را حفظ کند و در نظر دارد اقداماتی را برای بازگشایی ایمن مرزهای خود با گردشگران در 1 ژوئیه انجام دهد. این کشور در پی کاهش محدودیتها،
جاذبههایی مانند آکروپولیس را در 18 ماه مه با حضور متصدیان ماسکدار و شیلدهای پلاستیکی برای بازدید کنندگان گشود.
مگر میشود دلتنگ این ساحل دلربا نشد؟
سواحل یونان که در تاریخ 4 مه برای ساکنان یونان باز شده، طبق مقررات جدید باید نکاتی را رعایت کنند، از جمله اینکه سایهبانها باید 1.5 متر از دریا فاصله داشته باشند و بیش از 40 نفر در هر 1000 متر مربع مجاز به حضور نیستند. کافه های ساحل بسته باقی میمانند، اما رستورانها و بارها با صندلی در فضای باز از ماه آینده باز خواهند شد. نخست وزیر یونان، کیوریاکوس میتسوتاکیس به گاردین گفت: "اگر قرار باشد امسال به احتمال مسافرت فکر کنیم، باید طبق قوانین جدید خاص باشد. ما باید برای هتلها، سواحل،استخرها، بوفه صبحانه و اتوبوس های تور قوانین جدید داشته باشیم."
ایسلند
ایسلند اقداماات جامعی برای پایین نگه داشتن نرخ شیوع ویروس کرونا انجام داده و به همین ترتیب، نخست وزیر کاترین جاکوبسدوتیر گفته که این کشور تا 15 ژوئن از بازدیدکنندگان استقبال میکند. دولت در حال همکاری با بیمارستان دانشگاه ملی ایسلند است تا بتواند سیستمی را تدوین کند که به مسافران امکان ورود به کشور بدون نیاز به گذراندن دوران 14 روزهی قرنطینهی اجباری را بدهد. احتمالا مسافران هم باید اپلیکیشن ردیابی که بیش از 40 درصد مردم ایسلند از آن استفاده میکنند را دانلود و نصب کنند.
اندونزی
دولت اندونزی قصد دارد از ماه اکتبر از گردشگران بینالمللی استقبال کند اما فقط در مناطقی از کشور که شیوع ویروس با موفقیت در آن کنترل شده است، مانند بالی، استان ریاو و یوگیاکارتا. اگر قصد سفر به اندونزی را دارید، خواندن
این مطلب به شما کمک زیادی خواهد کرد.
ایتالیا
ایتالیا بعد از باز کردن
مرزها برای شهروندان اتحادیهی اروپا در ماه جاری و بدون نیاز به گذراندن دوران قرنطینه، در تلاش است محدودیتهای سفر بین المللی را هم از 3 ژوئن کاهش دهد. با کاهش نرخ شیوع ویروس کرونا در این کشور، برخی از کافهها و رستورانها با صندلی در فضای باز شروع به کار کردهاند.
ایتالیا اعلام کرده که از تاریخ 3 ژوئن مرزهای خود را به روی گردشگران بینالمللی باز خواهد کرد.
انتظار میرود که سواحل تحت دستورالعملهای جدید، از جمله اتاقها وسایهبانهای اختصاصی در فاصلهی 5 متری از دریا قرار بگیرند. بازدیدکنندگان موظفند هنگام دور بودن از سایهبان، صورتهای خود را با ماسک بپوشانند و به گروهها اجازه تجمع در شن و ماسه یا دریا داده نمیشود.
پرتغال
هتلهایی در مناطقی مانند الگوروه امیدوار هستند که در ماه ژوئن و ژوئیه افتتاح شوند اما مرزهای این کشور برای گردشگران بین المللی همچنان بسته است. با این حال، هیئت توریستی پرتغال در تلاش است با مرکز بهداشت ملی همکاری کند تا مشاغل وابسته به گردشگری بتوانند بار دیگر با کمپین جدید "پاک و ایمن" از بازدیدکنندگان استقبال کنند. به کسانی که استانداردهای بهداشت کنترل شده دولتی را رعایت میکنند، گواهینامه اعطا میشود. سخنگوی سازمان گردشگری پرتغال تأکید کرده که 3856 شغل وابسته به گردشگری از تاریخ 14 ماه مه برای این طرح ثبتنام کردهاند. این کشور وارد دومین برنامه سه مرحلهای خود شد تا به تدریج از 18 مه رستورانها، کافهها، شیرینی پزیها، تفرجگاهها و مغازههای تا 400 متر مربع برای عموم مردم باز کند.
اسپانیا
اسپانیا هم در پی کاهش شیوع ویروس کرونا، به دنبال باز کردن مرزهای خود در اواخر ژوئن یا اوایل ژوئیه و بدون نیاز به گذراندن دورهی قرنطینه است. این کشور از تاریخ 15 ماه مه، مسافران بینالمللی را تنها در صورت گذراندن دورهی قرنطینهی اجباری میپذیرفت. این افراد فقط مجاز به بیرون رفتن برای خرید از فروشگاههای مواد غذایی، لوازم پزشکی، مراجعه به مراکز درمانی و سایر موارد ضروری در طی این دوره دو هفتهای هستند.
مرحله اول رفع محدودیتها در بعضی مناطق اسپانیا از تاریخ 4 ماه مه آغاز شد و کافهها، رستورانها و مغازههای کوچک با ظرفیت کمتری فعالیت میکنند. هتلها مجاز به پذیرش مهمان هستند اما فضاهای عمومی و موزهها تنها با یک سوم ظرفیت میتوانند فعالیت کنند. انتظار میرود سواحل در اواخر ماه ژوئن باز شود، در حالی که برخی از دولتهای منطقه در نظر دارند برای جلوگیری از ازدحام بیش از حد، قوانین برای محدودیت زمانی بازدید وضع کنند. اگر قصد سفر به اسپانیا را دارید، خواندن مطلب "
راهنمای سفر به اسپانیا" را از دست ندهید.
با این همه باید منتظر ماند و دید تصمیم نهایی کشورها برای آغاز دوبارهی فعالیتهای گردشگری از چه زمانی به واقعیت تبدیل خواهد شد. اسمارتیز صمیمانه امیدوار است اوضاع گردشگری در سلامت کامل هر چه زودتر به روال عادی برگردد.