• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

چگونه در سفرهای خارجی سرقت را گزارش کنیم؟

27 اسفند، 1398
2 آذر، 1398
مدت مطالعه :
جیب‌بری، سرقت و حتی تروریسم از اتفاقات ناگوار هر سفری می‌تواند باشد. برای همین رویارویی با این اتفاقات و نحوه‌ی برخورد با آن‌ها بخش مهمی از فرآیند برنامه‌ریزی سفر را تشکیل می‌دهد. با اسمارتیز همراه باشید تا بفهمیم چگونه در سفرهای خارجی سرقت را گزارش کنیم.
در سفر، خطر روبرو شدن با جرم چقدر رایج است؟
بر اساس اعلام سازمان بریتانیایی و غیرانتفاعی حمایت از قربانیان، سالانه تا مرز هشت میلیون گردشگر در خارج از کشور، قربانی جرائمی مانند خفت‌گیری، سرقت از اتاق هتل و حتی جرائمی به مراتب خشنوت-بارتر مانند قتل می‌شوند. در رویارویی با چنین شرایطی، بدترین کار ممکن تسلیم و تظاهر به این است که این اتفاق هرگز نیفتاده. هر قربانی، به جای این کار باید بزرگ‌ترین مدافع خودش باشد. اگر هنگام سفرهای خارجی در مواقع ضروری خواستید سرقتی را گزارش کنید، اقدامات زیر را انجام دهید:
اگر شرایط امن بود، از اقلام مسروقه لیست تهیه کنید
دزدی از جرائم رایجی است که گردشگران را تهدید می‌کند و البته راحت‌ترین جرمی است که به فرصت نیاز دارد. بیش‌تر مسافران یا قبلاً قربانی سرقت شده‌ یا هنگام سفر با آن مواجه خواهند شد. اول از همه، وسایل باارزش‌تان را تعیین کنید که احتمال سرقت‌شان بالاست: گذرنامه، کارت اعتبار و ارز.  بعد، هر چیزی را که دزدیده شده، در لیست وارد کنید. و سپس برای پر کردن گزارش سرقت، به نیروی انتظامی محلی مراجعه کنید.
در لیست موردنظر همه چیز حتی اقلام خرده‌ریز را قید کنید. کسانی که همه‌ی اقلام مسروقه را گزارش نمی‌کنند، هنگام جبران خسارت از طرف شرکت بیمه یا تأمین ارز محلی، دوباره متحمل زیان می‌شوند.

“ با این حال هنگام دزدی و برای حفظ جان خود یکی از این سه کار را انجام دهید: بدو، قایم شو یا مبارزه کن و سپس به پلیس گزارش کن. ”

گزارش پلیس را تنظیم کنید
پس از تهیه لیست از اقلام مسروقه یا در صورت لزوم استفاده از خدمات پزشکی، حالا وقتش رسیده که برای تنظیم گزارش رسمی با پلیس تماس بگیرید و تقاضای کمک کنید. کسانی که نمی‌دانند چگونه با پلیس محلی ارتباط بگیرند، می‌توانند از راه‌های مختلفی مانند هتل، بیمارستان و حتی سفارتخانه کشورشان کمک بگیرند.
هنگام تنظیم گزارش پلیس، تا جایی که می‌توانید همه جزئیات را به یاد داشته باشید. این جزئیات شامل مشخصات ظاهری دزدها، محل حادثه، و اقلام مسروقه است.
کسانی که از قبل احتمال وقوع چنین اتفاقی را داده‌ و از وسایل خود لیست تهیه کرده‌اند، می‌توانند از این لیست برای شناسایی اقلام مسروقه کمک بگیرند. هنگامی که گزارش کامل شد، شماره تلفن خود را برای پیگیری پلیس در طی و بعد از تحقیقات در اختیار آن‌ها قرار دهید. اطلاعات هتل و یا شماره تلفن همراه‌تان را هم به پلیس بدهید.
با سفارتخانه خود تماس بگیرید
 مسافران آمریکایی که خارج از این کشور قربانی جرائم مختلف می‌شوند، می‌توانند از سفارتخانه یا کنسولگری آمریکا کمک بگیرند. مسئولین کنسولگری آمریکا در کشورهای مختلف به صورت شبانه روزی و در کل سال آماده کمک رسانی به مسافران هستند.
سفارت خانه
با سفارت خود تماس بگیرید.
در جریان قرار دادن سفارتخانه در چنین مواقعی، مزایایی دارد که اگر مسافران به تنهایی بخواهند مشکل را برطرف کنند، از آن‌ها بی-بهره خواهند ماند. در صورت وقوع چنین جرائمی، کارکنان کنسولگری می‌توانند در موارد زیر به مسافران کمک کنند:
  • صدور مجدد گذرنامه مفقود
  • تماس با خانواده، دوستان و کارفرمایان
  • فراهم آوردن مراقبت‌های پزشکی مناسب
  • رسیدگی و رفع نیازهای ضروری ناشی از جرم
  • توضیح روند دادرسی کیفری محلی
  • کسب اطلاعات در مورد پرونده
  • ارجاع قربانیان به منابع محلی و آمریکایی برای کمک‌رسانی به آن‌ها
  •  کسب اطلاعات درباره هر نوع طرح و برنامه موجود در آمریکا یا کشورهای میزبان برای جبران خسارت قربانیان
  • تهیه فهرست از وکلای محلی که زبان انگلیسی می‌دانند

از آن‌جایی که کنسولگری‌ها در کشورهای بیگانه مستقر هستند، برای کمک‌رسانی محدودیت‌هایی دارند. مثلاً کنسولگری نمی‌تواند در روند تحقیقات جنایی کمک کند، به کسانی که به جرمی متهم شده‌اند کمک حقوقی کند، در روند قانونی به عنوان مترجم فعالیت کند یا به نمایندگی از مسافران پولی پرداخت کند. پیش از سفر به خارج حتماً خود را بیمه کنید؛ بیمه‌ای را انتخاب کنید که هزینه درمان را پوشش داده یا در موارد ضروری کمک‌های حقوقی به شما ارائه دهد.هر یک از سفارتخانه‌ها‌ در موارد مختلف و متنوع به شهروندان خود کمک‌ می‌کند.
    با بانک خود تماس بگیرید
    پس از تنظیم گزارش رسمی پلیس و درخواست کمک از سفارتخانه، به منظور صدور دوباره کارت و تأمین دوباره ارز با بانکی که از آن کارت اعتباری و ارز گرفتید، تماس بگیرید. البته این مورد برای ما ایرانی‌هایی که دسترسی به کارت‌های بانکی بین‌المللی نداریم، کاری بی‌فایده است. بعضی موارد مانند گذرنامه را می‌توان از طریق سفارت گرفت، اما مواردی چون کارت اعتباری و ارز را فقط می‌توان از طریق بانک صادر کننده تهیه کرد.
    تماس با بانک
    با بانک خود تماس بگیرید.
    بیشتر بانک‌ها هزینه تماس توسط مشتریان از سایر کشورهای بیگانه را تقبل می‌کنند. طی این تماس، کارکنان بانک جهت تشخیص خرید و استفاده‌ کلاهبردارانه از کارت، تراکنش‌های اخیر را بررسی می‌کنند. سپس بانک، با سوزاندن کارت مطمئن می‌شود که دیگر مجرمان نمی‌توانند از آن استفاده کنند. بعضی از بانک‌ها کارت اعتباری را مجدداً صادر و به آدرس هتل محل اقامت مسافر ارسال می-کنند.
    اگر مال مسروقه چک باشد، با گزارش مراتب به بانک صادر کننده، می‌توانید درخواست صدور مجدد کنید. حتماً در گزارش خود به بانک، شماره سریال چک مسروقه را قید کنید. در برخی مواقع، بسته به کشوری که در آن هستید، چک تنها ظرف 24 ساعت به دستتان می‌رسد.
    متأسفانه، پول نقد، پس از سرقت، قابلیت بازگشت ندارد. حتی اگر بیمه داشته باشید، انتظار بازگشت اصل ارز را نداشته باشید.
    با شرکت بیمه سفر خود تماس بگیرید
    پس از تنظیم همه گزارشات لازم در خصوص اموال مسروقه، قدم بعدی تعیین این است که کدام طرح بیمه سفر این نوع خسارت را پوشش می‌دهد. در موارد خاص، بیمه‌های سفر، خساراتی بیش‌تر از گم شدن چمدان یا تأخیر در پرواز را جبران می‌کنند.
    قبل از هر چیز، یک بیمه سفر خوب و تمام و کمال، هزینه‌های پزشکی خاص را در کشورهای بیگانه پوشش می‌دهد. بیمه سفر، برخلاف بیمه‌ درمانی که فقط هزینه‌ها را در وطن شخص پوشش می‌دهد، هزینه بیمارستان و دارو را در خارج از کشور نیز متقبل می-شود. این، تنها مزیت بیمه سفر نیست. برخی از طرح‌ها، هزینه اقلام مسروقه یا مفقودی را پرداخت می‌کنند.
    اگرچه ممکن است بیمه سفر کمی گران‌تر تمام شود، اما بسیاری از موقعیت‌های غیرمترقبه که مسافران در خارج از کشور با آن روبرو هستند را، تحت پوشش قرار می‌دهد. این بیمه شامل مواردی چون صدور مجدد گذرنامه، و همچنین تأمین مجدد یا پرداخت هزینه وسایل الکترونیکی مفقودی یا مسروقی هنگام سفر می‌باشد. قبل از درخواست جبران خسارت از شرکت بیمه، یک کپی از گزارش پلیس درباره امول مسروقی و مفقودی همراه داشته باشید. بدون این لیست، درخواست شما یا رد و یا به تعویق می‌افتد.
    تحقیقات را به عهده کارشناس بسپارید
    به لطف پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از مسافران می‌توانند رد وسایل مفقودی را از طریق اپلیکیشن‌های موجود در گوشی یا تبلت بزنند. در صورت سرقت یک وسیله الکترونیکی، شاید مسافران قادر باشند آن را از طریق اپلیکیشن پیدا کنند. البته این کار بدون گرفتن کمک، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
    احتمالاً مسافران، مناطق خطرناک کشوری را که در آن هستند، نمی‌شناسند، و همچنین آمادگی لازم برای دفاع از خود در دعوا را ندارند. از این رو ممکن است، برای بازپس‌گیری اموالشان در کمین قدم بگذارند. به جای این کار، بایستی اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی وسایل مسروقه را برای پیگیری به دست مقامات محلی سپرد.
    اگر درباره امول مفقودی‌تان با شما تماسی گرفته شد، پیش از روبرو شدن با تماس‌گیرنده، حتماً مراتب را به مقامات گزارش کنید. کسانی که آمادگی دفاع از خود را ندارند، ممکن است سهواً وارد کمین شوند.

    آیا چنین مواردی هنگام سفر برای شما پیش آمده است؟ به نظر شما در چنین مواقعی باید چه کرد؟
    برچسب(ها)

    توی دوران مدرسه همیشه از انشاء متنفر بودم. شاید مثل توی فیلم‌ها از فرط نفرت عاشقش شدم. دوست‌دار ایده‌ها و ایده‌پردازی و یا شاید به قول خیلی قدیمی‌ها سر در جیب فرو بردن هستم. رشته مترجمی باعث شد تا در سطح جهانی با فرهنگ‌ها و ایده‌ها مواجه شم. هیچ چیزی به اندازه شناختن و یادگرفتن تحت تأثیرم قرار نمی‌ده.

    امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.8 20 نفر
    نظرتو با ما مطرح کن
    نظرات دیگران
    اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.