این روزها در بارسلونای توریستی پرنده هم پر نمی‌زند!

26 خرداد، 1399
26 خرداد، 1399
مدت مطالعه :
بارسلونا از محبوب‌ترین نقاط گردشگری جهان به حساب می‌آید و این شهر به اندازه‌ای جاهای دیدنی دارد که «مگان مارکل» (Megan Markle)، دوشس ساسکس و همسر شاهزاده هنری، بارسلونا را بهترین شهر دنیا می‌داند. اما این شهر همانند دیگر نقاط دیدنی دنیا، روزگار خوشی را سپری نمی‌کند و کرونا بازار گردشگری یکی از قطب‌های توریستی دنیا را حسابی کساد کرده است. اهالی بارسلونا امید خود را از دست ند‌اده‌‌اند و آینده‌ای درخشان را برای صنعت گردشگری این شهر پیش‌بینی می‌کنند.

“در سال‌های اخیر، سالانه نزدیک به 30 میلیون گردشگر برای سیاحت، تفریح و آشنایی با فرهنگ کاتالونیا به نقاط دیدنی و سواحل زیبای بارسلونا، واقع در شمال اسپانیا مسافرت می‌کردند.”


تعداد بسیاری از گردشگرانی که به اسپانیا سفر می‌کنند، (چیزی حدود 3.2 میلیون‌نفر در سال 2019) با کشتی‌های کروز به بندر بارسلونا، بزرگترین بندر در مدیترانه می‌آیند. اگرچه گردشگران نزدیک به یک پنجم از درآمد شهر بارسلونا را تأمین می‌کردند، این درآمد طرفداران و مخالفین زیادی داشت و بسیاری از جمعیت 1.6 میلیون‌نفری بارسلونا از تأثیرات نامطلوب حضور بیش‌از‌حد گردشگران شکایت داشتند.
اما این روزها ورق برای گردشگران و ساکنین محلی برگشته و از اواخر فوریه و مدتی پس از همه‌گیری کرونا، گردشگران این شهر را ترک گفتند و ساکنین محلی به دنبال اعمال یکی از سخت‌گیرانه‌ترین قرنطینه‌های دنیا به خانه‌های‌شان پناه بردند. به این ترتیب این پرسش پیش می‌آید که این روزها و پس از شیوع کرونا در اسپانیا، بارسلونا چه وضعیتی را پشت سر می‌‌گذارد؟
خیابان‌های خلوت اسپانیا
به دلیل شیوع کرونا در اسپانیا، در کوچه‌پس‌کوچه‌های بارسلونا پرنده پر نمی‌زند!
حال و هوای خیابان‌های بارسلونا
در صبحی ساکت و آرام در اوایل آوریل، نور خورشید کوچه‌های قدیمی بارسلونا که قدمت آن‌ها به قرون وسطی باز می‌گردد را روشن کرده بود. در اولین نگاه، این شرایط آرام به نظر می‌رسد اما این سکوت از نامساعد بودن اوضاع حکایت دارد و میدان‌هایی که مدتی پیش جای سوزن انداختن نداشت، این روزها در سکوتی عجیب فرو رفته است. هر از گاهی، عابری ماسک‌زده با عجله و هراسان در کوچه پس‌ کوچه‌های بارسلونا با کیسه‌های خرید در حالی که سرش رو به پایین است و نمی‌خواهد با کسی چشم‌در چشم شود، عبور می‌کند.
اسپانیا از تاریخ چهاردهم مارس 2020 قرنطینه را آغاز کرد و مقامات دولتی دستور دادند، شهروندان تنها برای کارهای ضروری، خرید یا مراجعه به پزشک، حق ترک منازل خود را دارند. در غیر این صورت، حضور بی‌دلیل در خیابان، جریمه‌های سنگینی از 100 یورو تا زندان را برای ساکنین بارسلونا به دنبال دارد. حتی به رغم اعمال قرنطینه و هراس مردم بارسلونا، باز هم آمار مرگ و میر در اثر ویروس کووید 19 (COVID 19)، بسیار زیاد است و اسپانیایی‌ها در کنار مردم ایتالیا و آمریکا، با بیشترین آمار تلفات کرونا روبرو هستند. 
ناگفته نماند محبوس شدن در منزل چیزی نیست که اسپانیایی‌ها با آن به راحتی کنار بیایند. اسپانیا آپارتمان‌‌نشین‌های زیادی دارد و چیزی حدود 2 سوم اهالی این کشور، آپارتمان‌نشین هستند. از طرف دیگر آب و هوای دل‌انگیز اسپانیا را نمی‌توان نادیده گرفت و اسپانیایی‌ها عادت دارند بعدازظهرهای بلند خود را در خیابان‌ها به گشت و گذار و تفریح سپری کنند. اما در شرایط قرنطینه اوضاع فرق کرده و خبری از ورزش و گشت و گذارهای بیرون از منزل نیست. در این شرایط کسی از اهالی بارسلونا اجازه ندارد برای گپ و گفت با همسایه‌ها و هم محلی‌ها از منزل بیرون بیاید. به همین دلیل مردمان بارسلونا هر شب ساعت 8 در بالکن آپارتمان‌های خود حاضر می‌شوند و ایستاده برای پرسنل بخش درمان این کشور کف می‌زنند تا از این طریق، قدردانی خود را به آنها نشان دهند. این حرکت گروهی پس از مدتی از بارسلونا به دیگر کشورهای دنیا نیز منتقل شد و اهالی کشورهای مختلف هر شب از این طریق از زحمات پرسنل درمانی تشکر می‌کنند. 
مکان‌های باستانی خلوت اسپانیا
کرونا در اسپانیا؛ جهانگردان در حال ترک بارسلونا
اوضاع جاهای دیدنی بارسلونا چطور است؟
عموماً صف‌های طولانی و پیچ‌درپیچی در جاهای دیدنی بارسلونا مانند «کلیسای ساگرادا فامیلیا» (sagrada familia)، شکل می‌گرفت. اما این مکان از سیزدهم مارس بسته است و پرنده در این مکان باستانی پر نمی‌زند. «اُریول لاپ« (Oriol Llop)، یکی از مدیران این مکان باستانی در این زمینه مدعی است «ساگرادا فامیلیا» ممکن است این روزها بسته باشد، اما در عرض چند هفته آینده باز خواهد شد و به رغم مشکلاتی که با آن روبرو هستند، این مکان باستانی تاکنون ازجنگ‌ها و مصیبت‌های زیادی گذر کرده و این مشکل را نیز پشت سر خواهد گذاشت. 
اوضاع در مکان‌های دیدنی دیگر بارسلونا نیز بهتر نیست و «کازا میلا» که با نام «لا پِدررا» (la pedrera casa mila)، نیز شناخته می‌شود، به عنوان یکی دیگر از نقاط دیدنی بارسلونا، رکود سنگینی را در دوران همه‌گیری بیماری تجربه می‌کند. آمار مراجعه گردشگران به این مکان به مقدار 65 درصد در ماه مارس کاهش پیدا کرد تا اینکه در نهایت در تاریخ 14 مارس، این مکان باستانی کاملاً تعطیل شد.
«مروا پرستون» (Marwa Preston)، مدیر شرکت «واندِربرِک» (Wanderbreak)، در این خصوص گفته است که شرکت وی بهترین دوران کاری خود را در سال گذشته و قبل از همه‌گیری ویروس کووید 19 تجربه می‌کرد. این مدیر ارشد در صحبت‌های خود تأکید دارد که باید به آینده امیدوار بود. به گفته وی بر خلاف بحران سال 2008، که در آن زمان افراد بسیاری سرمایه خود را از دست دادند، همه‌گیری این ویروس باعث شد تا مردم در خانه‌های‌شان بمانند و ولخرجی نکنند، در نتیجه با بهبودی اوضاع، عطش مردم برای مسافرت و کسب تجربه‌های جدید افزایش پیدا می‌کند و پولی که مدتی خرج نکرده‌اند را به راحتی برای مسافرت اختصاص می‌دهند. «مروا پرستون» برنامه‌های خاصی برای دوران پسا کرونا در نظر گرفته و شرایط ویژه‌ای را برای بازگشت دوباره گردشگران مهیا کرده است.
«اینِس میروسانس» (Inés Miró-Sans)، مؤسس هتل «کازا بونای بوتیک» (Casa Bonay boutique hotel)، یکی دیگر از فعالان حاضر در صنعت گردشگری بارسلونا است که به آینده امیدوار است. این مدیر ارشد نگاه جالبی به تعامل به همه‌گیری کرونا دارد و مدعی است شرایط فعلی، مردم سرتاسر دنیا را به هم‌دلی با یکدیگر وا داشته است. به گفته وی مردم هر کاری که از دست‌شان بر می‌آید را برای اطرافیان انجام می‌‌دهند و چیزی را از یکدیگر دریغ ندارند. «اینس میروسانس» در ادامه صحبت‌های خود به این واقعیت تأکید دارد حتی هتل‌ها که رقبای مهمی برای یکدیگر شناخته می‌شوند، در شرایط همه‌گیری کرونا با یکدیگر تعامل بسیار خوبی دارند و به جای رقابت و دشمنی، از در دوستی و همکاری با هم وارد شده‌اند.
شرایطی برای بهبود اوضاع سیاسی کاتالانیا
با نگاهی به سخنان چند هفته اخیر مسئولان دولتی اسپانیا می‌توان به راحتی متوجه شد که دولت این کشور اهمیت بیشتری به حفظ وحدت دارد. این رویکرد نسبت به چند سال اخیر کاملاً تفاوت داشته و اگر اخبار را دنبال می‌کنید حتماً در جریان هستید که اهالی کاتالانیا ساز جدایی و استقلال از اسپانیا می‌زنند. به همین دلیل اسپانیایی های زیادی بر این باور هستند که در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا، باید مشکلات استقلال و جدایی را کنار گذاشت.
«اوریول آرِچینولازا ای اسکوئر» (Oriol Arechinolaza i Escuer)، وکیل و «مارتا دومینگو» (Marta Domingo)، دانشجوی وکالت که ارتباطات طولانی با جنبش جدایی‌طلبانه کاتالانیا دارند در صحبت‌هایی معتقد هستند زمانی که دولت مرکزی تصمیم اشتباهی می‌گیرد، این تصمیم زمینه ناراحتی و دلخوری افراد طرفدار جدایی کاتالانیا را فراهم می‌کند و این افراد مدعی می‌شوند که کاتالانیا در شرایط دشوار، به تنهایی و بدون حمایت دولت مرکزی، رویکردهای بهتری را در پیش خواهد گرفت. این سکه روی دیگری نیز دارد و جدایی طلبان ممکن است با توجه به مشکلاتی که همه‌گیری کرونا پیش‌روی مردم اسپانیا قرار داده، رویکردهای بهتری را برای تعامل با دولت در پیش بگیرند.
جهانگردان و کرونا
کرونا در اسپانیا؛ شهروندان اسپانیا روزهای سختی را سپری می‌کنند.
دلایلی برای امید به آینده
کاتالانیایی‌ها، ارزش زیادی برای واژه «Seny» قائل هستند، این واژه در زبان کاتالانیایی به معنای انسان معقول و متعادل است، با این حساب می‌توان گفت با در نظر گرفتن این امر که ویروس کرونا مردمان معقول و متعادل کاتالانیا را حسابی در معرض آزمایش قرار داده، انتظار می‌رود خصوصیت‌های اخلاقی مردمان این ناحیه به آن‌ها برای عبور از بحران کرونا کمک کند. «خاویر باس» (xavier Bas)، مدیر امورخارجه انجمن کاتالانیا لا پدرِرا (Catalunya La Pedrera)، فردی که مدیریت بازدید‌های «کازا میلا» را بر عهده دارد در صحبت‌های پایانی خود اشاره می‌کند که آن‌ها رویکردی همراه با مسئولیت و آرامش به این بحران دارند و به رغم اینکه از زمان پایان این بیماری خبر ندارند، به عنوان عضوی از جامعه، به نیروهای دولتی برای از بین بردن این بیماری همه‌گیر همکاری می‌کنند.
در مجموع می‌توان گفت مردم بارسلونا در دوران دیکتاتوری فرانکو تا حمله تروریستی در سال 2017 ثابت کرد‌‌ه‌اند که در مقابله با مشکلات، بردباری لازم را دارند. مردم بارسلونا این بیماری همه‌گیر را بهانه‌ای برای جمع‌آوری امکانات و فکر برای ارائه خدمات بهتر می‌دانند و مطمئن هستند که پس از رهایی از این بیماری همه‌گیر، با قدرت بیشتری به گردشگران خدمات عرضه خواهند کرد.

در آینده قصد سفر به اسپانیا را دارید؟ مطالب «ورزشگاه نیوکمپ» و «عجیب ترین هتل های بارسلونا» را از دست ندهید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)
امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.