نوشابهها و
نوشیدنی ها انرژی زا و خوراکیهایی که با وجود حجم کمشان غنی هستند، از بهترین مواد غذایی در سفر به خصوص
کمپینگ هستند. این دسته از
خوراکی ها با وجود کمی جا در کولهپشتی و چمدانمان، اندازهی یک پرس کلهپاچه به بدنمان انرژی میرسانند. این خوراکیها با فراهم کردن مواد مغذی ضروری که در طی فعالیتهای بدنی لازم داریم، برای افزایش و حفظ انرژی در بدن طراحی میشوند. از آنجایی که انواع و اقسام محصولات انرژیزا در بازار وجود دارد، سوال پیش میآید که از کجا بدانیم کدام یک سالمتر و مؤثرتر است و برای خریدشان باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ با
اسمارتیز همراه باید تا پاسخ این سوالات را بدانید.
شاید اینها را هم بپسندید!
کدام نوع مواد غذایی انرژیزا برای شما مناسب است؟
برای تصمیمگیری در این زمینه باید به چند نکته توجه کنید. مثلا درجه سختی فعالیت و سفر، مدت زمان، رژیم خاصی را دنبال میکنید یا چقدر جا برای این خوراکیها در کولهپشتی و چمدانتان کنار گذاشتهاید؟
1. درجه سختی فعالیت شما چقدر است؟هر چه فعالیت فیزیکیتان سنگینتر باشد، مواد مغذی بیشتری را از دست میدهد. ما شکلاتهای انرژیزایی را توصیه میکنیم که بین مواد مغذی ضروری در آنها تعادل بهینهای وجود داشته باشد.
2. طول زمان فعالیت شما چقدر است؟هر چه فعالیتتان طولانیتر باشد و به خصوص اگر زمان برای استراحت کردن نداشته باشید، پیشنهاد میکنیم از ژل یا نوشیدنیهای ورزشی انرژیزا استفاده کنید. آنها به عنوان مثال برای تریاتالونها، ماراتنها، مسیرهای طولانی هایکینگ، دویدنهای طولانی یا دوچرخهسواری ایدهآل هستند.
3. راحتی برایتان چقدر مهم است؟این موضوع به نوع فعالیت، مدت زمان انجام و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. همانطور که گفته شد، دوندگان ژل و نوشیدنی را ترجیح میدهند. برای
کوهنوردی، یک شکلات انرژیزا ممکن است به همان راحتی باشد. در اینجا چند سؤال وجود دارد که باید از خودتان بپرسید:
- چقدر حمل مکملهای انرژی برایتان راحت است؟
- آیا نگران وزن و جایی که اشغال میکنند، هستید؟
- آیا وقت کافی برای استراحت و صرف یک میان وعده انرژیزا دارید؟
- آیا فقط به دنبال یک سوختگیری سریع هستید یا بعد از اتمام فعالیت هم میخواهید دوباره از آن مصرف کنید؟
4. آیا نیازهای رژیمی خاص یا محدودیتهایی برای مصرف کردن آنها دارید؟
برای پیدا کردن جواب باید چند سوال از خودتان بپرسید، مثل آیا رژیم غذاییتان کمچربی است؟ چون در نوشیدنیهای انرژیزا چربی وجود ندارد یا اینکه آیا بدنتان سوختوساز بالایی دارد و در رژیم غذاییتان به کالری بیشتری نیاز دارید؟ اگر اینطور باشد، شکلاتهای انرژیزا ممکن است جایگزینی مناسب برای شما باشند.
ترکیب غذاها
به طور کلی میتوانید شکلات، ژل و نوشیدنیهای انرژیزا را با هم مصرف کنید؛ فقط حتماً باید آب زیادی بنوشید تا دچار معده درد احتمالی نشوید و آب بدنتان کم نشود.
محتویات غذایی
در هنگام انتخاب بین شکلات، ژل و نوشیدنیهای انرژیزا به اطلاعات غذایی مثل کالری، چربی، کربوهیدرات و چندتا چیز دیگر توجه کنید.
کالری: بیشتر این شکلاتها، ژلها و نوشیدنیها نسبتاً کمکالری هستند.
چربی: بیشتر محصولات انرژیزا نسبتاً چربی کمی دارند و حتی بعضی از آنها اصلا چربی ندارند.
کربوهیدرات: منبع اصلی انرژی کربوهیدرات است، بنابراین هرچه سطح فعالیت و مدت زمان انجام آن بالاتر باشد به کربوهیدرات بیشتری نیاز خواهید داشت.
پروتئین: برای کمک به بدن در بازسازی بافتها و بهبودی پس از ورزش و فعالیتهای سنگین عالی است.
سدیم: مواد تشکیلدهندهای مانند کلرید سدیم، سیترات، سلنیت، مولیبدات، بنزوات و / یا بیکربنات که البته بیشتر با نام الکترولیت شناخته میشود در دستهی سدیم قرار میگیرند. این ترکیبات در سوختوساز کربوهیدراتها برای عملکرد صحیح عضلات و همچنین برای کمک در هیدراتاسیون (آبرسانی) ضروریاند.
پتاسیم: مواد تشکیلدهندهای مانند مونو پتاسیم فسفات، سیترات پتاسیم، L- لاکتات، دی پتاسیم فسفات و / یا یدید پتاسیم که به طور کلی به عنوان پتاسیم شناخته میشوند در سوخت و ساز مهم هستند. پتاسیم برای عملکرد صحیح ماهیچهها به اندازهی سدیم ضروری است و به شما در هیدراتاسیون (آبرسانی) کمک میکند.
ویتامینها و مواد معدنی: بدن شما به طور طبیعی ویتامینها و مواد معدنی را از طریق ورزش و فعالیت میسوزاند، بنابراین هر چه این مواد در محصولی بیشتر باشد، بهتر است. به طور کلی شکلاتهای انرژیزا بیشترین میزان ویتامینها و مواد معدنی را دارند.
ترکیبات اسیدآمینه: لوسین، والین و ایزولوسین اغلب فقط به ژلهای انرژیزا اضافه میشوند و در اصل پروتئینهایی هستند که شکسته میشوند و بدن از آنها برای کمک به ساخت عضلات و حفظ فرم مناسب آنها استفاده میکند.
و در آخر حواستان به سایر مواد اضافه شده باشد
اگر به کافئین حساس هستید، در تمام محصولات از طعمهای شکلات و موکا پرهیز کنید. همچنین، ترکیباتی مانند گوارانا، از گیاه گاروانیان، میتواند تا حداکثر 7٪ گوارنین (درست مانند کافئین) داشته باشد در حالی که هر فنجان قهوه تنها 2% کافئین دارد.